godot Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Krótkie pytanie. Czy błotniki SKS shockblade i x-blade, które używałem do roweru z kołami 26" nadadząsie do kół 29"? Jeśli nie to jakie polecacie do 29". Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez godot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huby Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 hej, czy montowałeś te błotniki do kół 29 calowych? pytam bo mogę je kupić w rozsądnej cenie a mam koła 29 cali. jak z chlapaniem i ogólnie błotem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Ja mam takie ale dedykowane do 29'' .Jak kupowałem to były wlaśnie dwa rozmiary. 26 i 29. A co do błota to nie wiem bo ich praktycznie nie zakladam, ale na plus jest na pewno ich szybki montaż. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez GREEQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RISTO90 Napisano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Witam. Ja mam takie zestawy: SKS Shockboard + X-Blade (pod 26") i Simpla Hammer SDF + SDR (29"). Zakładane do XTC 26" i Cube'a 29" testowo, naprzemiennie. Rozmiarowo jak widać na zdjęciu, długości przednich ta sama, a tył w SKS deczko dłuższy. Za to w szerokościach jest różnica. Rodzime 'Simpla' są szersze, wyraźniej na końcach i przy balonie 29" 2.25 zapewniają lepszą ochronę. Lepszą, chociaż takie błotniki już przy ok 30km/h nie uchronią nogawek, kostek. Użycie w błocie podobne z minusem dla SDR na tył. Minusem jest mocowanie które potrafi w terenie się odpiąć(w SDR2 poprawione, ponoć, nie testowałem). Jest miejsce na śrubkę aby tego uniknąć, ale mając przez ostatnie 2 lata SKS nie zgubionego ani razu bez śrubek byłem rozczarowany tym 'systemem'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Polecam te nowe SKSy dedykowane do 29, te z poszerzonymi szarymi miękkimi wstawkami. Są dłuższe/szersze i nic na plery nic nie leci. Mam też 26ki i próbowałem ale mają inny łuk i są wg mnie do dupy w takim zestawieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 SKS na tył, ale pod 29", dobrze osłaniał przed błotem. Koniec końców się odpiął na amen i już do SKSu nie wróciłem. Zastąpiłem Mucky Nutzem, który wygląda chwacko, ale chroni gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi