mucher Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 No to tak - wg competitive dla mnie powinno być coś takiego jeśli o rozmiarówkę chodzi: The Eddy Fit (cm) Seat Tube Range c–c: Seat Tube Range c–t: Top Tube Length: Stem Length: BB–Saddle Position: Saddle Handlebar: Saddle Setback: 59.5 - 60 cm 61.3 - 61.8 cm 58 - 58.4 cm 11.1 - 11.7 cm 79.3 - 81.3 cm 59.2 - 59.8 cm 8.2 - 8.6 cm Your Measurments Inseam: Trunk: Forearm: Arm: Thigh: Lower Leg: Sternal Notch: Total Body Height: 90 70 38 70 66 60 163 190 Obecnie faworytem jest Ridley Orion 105 SE z Wiggla - wprawdzie zostały tylko L-ki, ale one są duże i jak w pysk pasowałyby. Opinii nie ma za wiele - w polskim necie znalazłem ze dwie i jakiś test na Bikeradar - ale w uboższej wersji (Tiagra, OEM-owe koła zamiast Fulcruma) - generalnie jak widzę główne uwagi dotyczyły ubogiej specyfikacji - tu wydaje się to częściowo poprawione. Przymierzałem się np. do 56-tki CAAD8 brata - i to jest sporo za małe. A - i link na koniec: http://www.wiggle.co.uk/ridley-orion-105-special-edition-2013/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Nikt się nie odezwał - to namieszam jeszcze - bo w podobnej cenie Wiggle ma też Felty Z6 i F6. Serce mi się bardziej ima endurancowego Z6 - tyle że tu wypadam gdzieś pomiędzy 58 i 61 (na moje oko 58 przy mocno slopingującej geometrii Felta będzie za niski - przynajmniej z fabryczną sztycą 330mm). Za tym Z6 przemawia też rama - BB30, taperowana główka, wewnętrzne prowadzenie - no i wagowo, sama rama + widelec karbonowy + karbonowa sztyca - wg testów które znalazłem ramka jest bardzo chwalona, osprzęt Tiagry przeżyję na początek no i koła będą do pierwszego upgradu. Z przekrokiem w Z-ce nie powinno być problemu - nawet 61 ma raptem niecałe 80 cm - bardziej martwiłbym się jedynie o dłuższą rurę górną (o 1 cm) - i to na ile można to zmitygować mostkiem. Swoją drogą fajne, że Felt stosuje ten sam patent co Spec - mostki z mimośrodem umożliwiające pozycję 8 lub 16 stopni w górę/dół (no i w domu mam akurat mostki od 105-120 mm żeby się pobawić.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.