Pociskacz Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 Co sądzicie o tym rowerze. Cena to około 21.5 koła. W zamian za to sprzęt z kosmosu. WYPOSAŻENIE Rama: Canyon Strive CF Tylny amortyzator: Fox Float X CTD Factory Kashima Widele: Fox 36 Factory FLOAT FIT RC2 Stery: Cane Creek 40 Tylna przerzutka: SRAM XX One Derailleur Hanger: Schaltauge Nr. 26 Chain guide: e.thirteen XCX Manetki: SRAM XX ONE Hamulce: SRAM Guide RSC Kaseta: SRAM XX1 11-speed 10-42 Koła: Mavic Crossmax Enduro Opony: Mavic Mavic Crossmax Charge 2.4 Mavic Crossmax Roam XL 2.2 Korba: SRAM XX1 GXP Koronki: 34 Łańcuch: SRAM XX1 Wkład suportu: SRAM XX1 GXP Mostek: Renthal Apex Kierownica: Renthal Fatbar Carbon Chwyty: Ergon GE1 Siodło: Ergon SME3 Carbon Team Edition Sztyca: RockShox RS Reverb Stealth Rozmiary ram S Pro, M Pro, L Pro Masa ~12,8 kg Szukałem jakiejś wzmianki o nim na forum jednak nic nie znalazłem.
tobo Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 A spodziewasz się na polskiej ziemi jakichkolwiek opinii na jego temat, przy cenie niezłego samochodu? Uderz na forum emtb.pl może tam ktoś używa roweru z tej linii.
Rulez Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Z tego co można wyczytać w prasie, system zmiany skoku nie jest dopracowany, to trochę lipa jak na rower za taką cenę
wojtas7 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 również zastanawiam się nad tym rowerem, ale w tańszych wersjach. Zastanawia brak wersji aluminiowej. W której prasie wyczytałeś że system zmiany geometrii jest niedopracowany? Czytałem o nim trochę i nikt tego nie krytykuje. Z drugiej strony też nikt nie pisze dokładnie jaka jest zmiana charakterystyki, obawiam się że różnica tego 1,5st i mniejszy skok to za mało, żeby twierdzić, jak Canyon, że wspina się jak rower XC. i osobiście wolałbym 29"..
Pociskacz Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Będzie dostępna wersja aluminiowa, nieco tańsza. https://www.facebook.com/canyon.poland/photos/a.670890406334650.1073741833.285107694912925/670890569667967/?type=1&theater Rozmiary S i M rozeszły się jak ciepłe bułeczki, zostały tylko L do odbioru w grudniu. Ciekaw jestem trwałości i serwisu tego patentu.
xymek Napisano 11 Sierpnia 2014 Napisano 11 Sierpnia 2014 Z tego co można wyczytać w prasie, system zmiany skoku nie jest dopracowany, to trochę lipa jak na rower za taką cenę Skąd takie newsy? Jakieś linki do artykułów które marudziły na shapeshiftera? W taki sposób rodzi się szum informacyjny.A sam rower jest moim głównym zakupem w przerwie między sezonami, ale oczywiście wersja AL
Rulez Napisano 11 Sierpnia 2014 Napisano 11 Sierpnia 2014 Poczytaj prasę krajową, tam jest test, wystarczy go uważnie przeczytać.
xymek Napisano 11 Sierpnia 2014 Napisano 11 Sierpnia 2014 Poczytaj prasę krajową, tam jest test, wystarczy go uważnie przeczytać.Kolega widzę jest konkretnym człowiekiem , no cóż poszukam
wojtas7 Napisano 11 Sierpnia 2014 Napisano 11 Sierpnia 2014 przeczytałem test w dwóch gazetach krajowych i nie ma słowa marudzenia.. ale też te testy tak jakby redaktorzy na nich nie jeździli.
wojtas7 Napisano 11 Sierpnia 2014 Napisano 11 Sierpnia 2014 konkretnie, co takiego zarzucają? mam zeskanować artykuł i wrzucić? to jest nowość i oczywiste że redaktorzy napisali "zobaczymy jak to się sprawdzi" itp. Na pewno nie ma napisane, że wzięli ten rower i pojechali w Polskie góry i im się mechanizm rozleciał albo nie działał!
maroko777 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 strive cf jest to nowa konstrukcja na 2015 rok. Jest dostępna od niedawna w "preorderze" a pierwsze egzemplarze mają trafić do nabywców dopiero we wrześniu lub koniec sierpnia czyli teraz. Wersje alu zaprezentują na targach eurobike... W końcu Canyon zdecydował się na zmianę zawieszenia w modelu strive i teraz zamiast jednozawiasu mamy czterozawias z linkiem horsta. Rower jak najbardziej wart swojej ceny, i jestem pewien że każdy kto zakupi czy to wersje carbon czy alų będzie bardzo zadowolony.
wojtas7 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 "będziesz pan zadowolony" zawsze stoi niżej od opinii kogoś kto takim rowerem faktycznie przejedzie jakiś górski maraton i powie że rzeczywiście pod górę jedzie jak XC a zjeżdża jak enduro. Bo na razie to tylko opinie na podstawie zdjęć, prawda?
maroko777 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 i bez maratonu górskiego można stwierdzić czy podjeżdża jak xc i zjeżdża jak enduro... Przede wszystkim należy pamiętać że ta konstrukcja to pełną gębą rasowe enduro !!!...
arek_wro Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 ... a rasowe enduro nie podjeżdża jak XC. Cudów nie ma. Fajny rower, ale z tym XC to taka marketingowa ściema.
Pociskacz Napisano 4 Września 2014 Autor Napisano 4 Września 2014 Pożyjemy, zobaczymy. Mój ma termin dostawy na początek grudnia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.