Skocz do zawartości

[Zakup] Rower do 2000zł

patryk19991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Dwa lata temu zakupiłem używaną Meride Kalahari 550 która służy mi po dziś dzień. Po długim namyśle doszedłem do wniosku iż pora na zmianę maszyny  :yes: No i problem zaczyna się tutaj bo jestem w tym temacie absolutnie ''zielony'', mam do dyspozycji 2000zł. Krótko o mnie, 173cm, 71 kg (nie wiem, moje parametry są potrzebne?), tygodniowo robię około 150 km, kocham jeździć po lasach, dużo wędkuje a więc bardzo często zdarza mi się jeździć po dosyć trudnych terenach (ostatnio po polu  :laugh: ), w planach mam parę wypadów na parę dni a więc rower miał by być przystosowany pod takie tereny. Czekam na jakieś podpowiedzi z waszej strony za które z góry dozgonne dzięki ! :)

Pozdrawiam

Napisano

Przedział cenowy dość typowy, wymiary też się przydadzą. Fajnie byłoby jeszcze, gdybyś jeszcze procentowo określił, jak dużo będziesz jeździć po twardych drogach typu asfalt czy szuter. Od tego zależy, jaki typ roweru będzie Ci potrzebny.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć ! Przepraszam że po tak długim czasie ale byłem nad morzem i całkowicie mi to wypadło z głowy. Myślę że nacisk bym kład na asfalt jednak lecz tak jak wspomniałem, wypady terenowe też mi się zdarzają. Zależało by mi aby opony (o ile jest taka możliwość) nie były zbytnio grubo równocześnie żeby były dosyć wytrzymałe, te co mam aktualni to jakaś porażka   :wallbash:

Asfalt 70 %, pola,lasy itp 30% :) Dzięki za zainteresowanie tematem ! :) 

Napisano

bikeland.pl/rower_northtec_caledon_db_28__2014.html chodzi o ten dokładny model tak ? czy te przerzutki dają radę ? z tymi oponami trochę namieszałem więc wyprostuje, zależy mi na tym aby nabierały jak największą prędkość na asfalcie przy czym nie padały na padały na pierwszym, lepszym korzeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...