Skocz do zawartości

Tani rower do szybkiej jazdy po mieście.

fatpikachu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Na początek przygody z rowerami chciałbym kupić tani rower do jazdy po mieście żeby zobaczyć czy rowery są dla mnie :) Mam 170cm/80kg. Rower tylko będzie jeździł po asfalcie (rowerówki + ulice), odcinki maksymalnie po 15km. Chciałbym mieć taki rower, który będzie stworzony do bardzo szybkiej jazdy (domyślam się, że w niskim przedziale cenowym pewnie nie ma szału).

Na co muszę zwracać uwagę przy kupnie? Czy do szybkiej jazdy potrzebne mi są duże koła 28-29? Jaka szerokość opon 1,5 czy 1,75 ? Amortyzatory chyba nie są mi zupełnie potrzebne? :)

Z tańszych rowerów z decathlona widziałem:

1. KAMMEL ma tylko jedną zębatkę z przodu, więc chyba odpada.

2. ROCKRIDER 300 MAN B'TWIN? Tylko czy on nadaje się do szybkiej jazdy?

3. Co myślicie o czymś takim? http://allegro.pl/nowy-rower-gorski-be-sure-29er-mtb-19-gratis-i4466729525.html

Pozdrawiam, fatpikachu :)

Napisano

Ten rower z linku to taki makrokesz:) tylko ladniej opisany- stal? chyba jakiś odpad bo nawet rodzaj nie podany wagi też się nie doszukalam. Obyś po dociśnieciu pod światlami korby nie zostawił :) na B'Twinie przynajmniej możesz się bujmąć w Decathlonie:) bierz to co możesz obmacać. Ale Pupy nie urywają. Do szybkiej jazdy i "stylowej" możesz poszukać szosy w stali jako że jesteś mężczyzna prędzej trafisz rozmiar:)

acha amor nie jest niezbędny ale bywa umilający krawężniki i dziury gdzieniegdzie:) kołą duże są szybsze- ale zależy od napędu korby piast wagi opon:P także... sam nie pojedzie a kotwicą mogą być.

opony może i na miasto większe niż 35c coś koło 40mm? będzie lepiej tłumiło w przypadku prosciutkiej ramki.

i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...