mloxey Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Cześć. Czy zdarzyło się komuś dowiedzieć lub (nie rzuczę niomu) przekonać sie, że mostki o bardzo małej masie są mało wytrzymałe? Zastanawiam sie jak to jest, że można kupic mostek o wadze ok 160g Promax za 40zł i o podobnej masie np Ritchey za 300zł. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam, Marek
bambus81 Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 trudno mi sie wypowiedzieć na temat mostków, ale zauważyłem, że wiele części różnych producentów wygląda dokładnie tak samo (no może inny kolor), a ponieważ są niby innej marki, to i cena jest inna??? A co do mostków, to przypomniało mi się, jakiś czas temu sprawdzałem ze znajomym katalogi z mostakami i mostek accenta o wadze ok 160g kosztował jakieś 60zł a mostki szosowe, które również ważyły jakieś 160g kosztowały nawet 800zł.
Dualowiec Joe Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 moze i waga jest ta sama ale popatrzcie na materialy uzyte w nich materialy jak wiadomo roznia sie masa oraz wytrzymaloscia...
matimi Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 witam zapewne wiesz że w tym przypadku placi sie za marke.ale mimo to wolal bym wydać wiecej kasy na mostek niż kupić jakieś badziewie za grosze i zmieniać go za miecha bo niestety nie wytrzymal:) alke jeśli nie uprawiasz jakiegoś ostrego sportu to taki za 60 ziko ci w zupelnosci wystarczy:) pozdro
Semper Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Mam Boplighta 110mm ~120gr za 89 zl bardzo sztywny i wygladajacy solidnie . Rower mial pelno gleb i OTB i jakos zyje Ogolnie polecam wlasnie ten produkt .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.