Skocz do zawartości

[Rychleby - hotel] - Hotel Cerna Voda

LukaszBike

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

w zeszłym tygodniu wróciłem z pobytu na Rychlebkach. Normalnie tego nie robię ale może komuś się przyda moja opinia o Hotelu Cerna Voda. Zaznaczam, że z żoną nie jesteśmy wymagającymi urlopowiczami i ani 3* tunezyjskie hotele nam nie straszne :)

Niestety hotel w Cernej Vodě to zupełna pomyłka. Jedynym pozytywem jest lokalizacja i miejsce na rowery (choć jak zjechało się więcej osób, to już było ciasno). 

Pokój wygląda jak z hostelu - odpadający karnisz, kołdra, która już nie jedno przeżyła, poplamiony dywan i pajęczyny w rogach. Łóżko małżeńskie polega na połączeniu 2 pryczy. Śniadanie w poniedziałek - pasztet, od którego składu już się niedobrze robi (maszynowo przetworzone mięso wieprzowe - czyli wszystko, wieprzowe skóry, woda - to podstawowe składniki). Do tego 2 smażone jajka (te były OK), rohliki i chleb (pieczywo stare, minimalnie z soboty). Kelnerka ani mu ani bu, bez dzień dobry doniosła jedzenie i zniknęła aniż bym się o mleko do kawy zdążył zapytać (z personelem rozmawiałem po czesku także jej brak dzień dobry nie był spowodowany językiem). Oprócz jajek można było zjeść dżem i miód (ten był smaczny) po 2 małe pudełeczka. 

W kolejne dni jajka wymieniają się z parówkami i przynajmniej pieczywo było świeże. Jeśli ktoś liczy na jakikolwiek wybór lub nie je mięsa, jest skazany na miód. A w czwartek smażone jajka donieśli zimne :) 

Biorąc pod uwagę, że w tamtych regionach hotel nie należy do najtańszych (900Kč za noc czyli ok 140 - 150 PLN) jego poziom jest tragiczny. Proponuję zastanowić się minimalnie 2 razy, zanim ktoś się zdecyduje. 

Ogólnie zaplecze wyżywieniowo - hotelarskie w Cernej Vodě oceniam mizernie. Jeśli ktoś nie ma wyboru to polecam Rybařskou baštu (są znaki). Dobry pstrąg + super obsługa. Dalej w Žulove - restauracja Bahesa - trafiłem na dobre knedle z jagodami i brzoskwiniami, obsługa miła. Najlepiej oceniam knajpę U kance w Lipova Lazne (wracaliśmy ze Smrku) - świetne jedzenie.

A tak teraz pomyślałem - może dobrze by było stworzyć dział z ocenami pensjonatów/hoteli w rowerowych lokalizacjach? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...