Puszka Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Witam. Jestem tu nowy i mam nadzieje że za bardzo nie nabroje. Mam problem ze swoimi hamulcami Konie.Rower rok temu złapał gume,ja nie miałem jak jej zmienić wiec zdjąłem koło i postawiłem rower do góry nogami bez tylnego koła.Zabezpieczyłem hamulec wsadzajac w miejsce tarczy specialny kołeczek/klocek który dostałem jak kupowałem rower.Niestety poprzez brak czasu puzniejsze zdarzenia losowe rower stał tak pare miesiecy.Napompowałem kola i zaczołem jeździc.Niestety po przejechaniu parunastu kilometrów zacząłem opadać z sił Mówię że pewnie moja kondycja itp lecz niestety nie.Tarcza gorąca jak diabli smierdzi spalenizna i koło tylne deba ani drgnie. Byłem daleko od domu wiec zdjąłem koło wyjąłem klocki cofnąłem zaciski i jakoś tam wróciłem do domu ale pod domem znowu to samo Moge coś zrobić samemu czy mam iść do servisu?Rower ma nalotu max 100-150km ale mam go od 2 lub 3 lat i nie jest już na gwarancji. Chodzi mi o koło tylne,klamka koła zepsutego chodzi zdecydowanie inaczej jak przednia,przednia z delikatnym skokiem a tylna jak by cały czas napieta i twarda.Hamulce to tak jak w temacie Avid elixir 1
rodszyld69 Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 hamulce są zapowietrzone idź do serwisu niech odpowietrzą i powinno byc po sprawie koszt to ok 40-50 zeta za 1 koło
Fenthin Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.