krisg Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Witam. Od jakiegoś czasu przy prędkości powyżej 45km/h słyszę dość głośne (raczej metaliczne) tarcie w tylnym kole. NIe jest to łańcuch bo tarcie zarówno jest przy pedałowaniu, ale też wtedy gdy przestanę.. Gdy zwolnię poniżej 45km/h wszystko przestaje. Na początku myślałem że to źle wyregulowana przerzutka- ale przecież nie było by tego objawu bez pedałowania. na pewno nie trateż hamulce. Więc pozostaje tylko gdzies na kasecie albo na piaście( podwójnie uszczelniana jest)! Spotkał się ktoś z takim przypadkiem. Nie wiem jak się za to wziąć i sprawdzić... przy takiej prędkości nie ma czasu na zastanawianie się i nasłuchiwanie gdzie to trzeszczy... PS. przebieg mam nie cały 1000km. bez zmiany łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikeMac Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 zaprowadz rower do serwisu i powiedz co sie dzieje......moze bedą wiedzieli o co biega. Tak apropo ja też mam GIANTa RINCONa 2005 Ja mam luzy na kasecie na 7 biegu :/ wymienie za jakisc czas sobie na Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisg Napisano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 No z serwisem to wiem że zawsze można iść... tylko pisałem dlatego że może ktoś miał podobnie i problem jest znany... Najpier troche pokombinuje sam... w ostateczności odwiedzę serwis... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikeMac Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 moze to być kaseta jezeli masz na niej luzy. Ja mam, ale aktualnie nie przeszkadza mi to w jezdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisg Napisano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 no własnie popatrzyłem i na kasecię mam luz. zoabczymy jak bedzie po dokręceniu. Ale dziwne bo przecież jak napisałem na początku... jak przestałem pedałować to też słyszałem to tarcie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikeMac Napisano 5 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 jak mozna to dokręcić?? tzn. kasetę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisg Napisano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 trzeba mieć specjalny klucz do kasety. Nie jest on drogi. w rinku 2005 kaseta jest zakładana w całości, jedynie jako tj. nakrętkę robi ostatnia zębatka-czyli 8. i ją się dokręca... czyli zakładasz całośc (7 żebatek0 i potem dokręcasz 8... jescze tego nie robiłem sam... dokładnie moge Ci napisac jak odda mi znajomy kluczi wtedy spróbuje sobie dokręcic sam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.