Skocz do zawartości

[koło] coś trze przy dużych prędkościach

krisg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu przy prędkości powyżej 45km/h słyszę dość głośne (raczej metaliczne) tarcie w tylnym kole. NIe jest to łańcuch bo tarcie zarówno jest przy pedałowaniu, ale też wtedy gdy przestanę.. Gdy zwolnię poniżej 45km/h wszystko przestaje.

Na początku myślałem że to źle wyregulowana przerzutka- ale przecież nie było by tego objawu bez pedałowania. na pewno nie trateż hamulce. Więc pozostaje tylko gdzies na kasecie albo na piaście( podwójnie uszczelniana jest)!

Spotkał się ktoś z takim przypadkiem. Nie wiem jak się za to wziąć i sprawdzić... przy takiej prędkości nie ma czasu na zastanawianie się i nasłuchiwanie gdzie to trzeszczy...

PS. przebieg mam nie cały 1000km. bez zmiany łańcucha.

trzeba mieć specjalny klucz do kasety. Nie jest on drogi. w rinku 2005 kaseta jest zakładana w całości, jedynie jako tj. nakrętkę robi ostatnia zębatka-czyli 8. i ją się dokręca... czyli zakładasz całośc (7 żebatek0 i potem dokręcasz 8... jescze tego nie robiłem sam... dokładnie moge Ci napisac jak odda mi znajomy kluczi wtedy spróbuje sobie dokręcic sam..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...