Skocz do zawartości

[okulary] Wymiana szkieł w Orao Giffith

ozzy009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Wczoraj zakupiłem takie oto okulary http://www.decathlon.pl/okulary-griffith-pack-id_8173630.html. Nie miałem jeszcze okazji aby je przetestować, jednak wydają się bardzo wygodne i dobrze spełniające swoją rolę. Pojawił się jednak problem - do okularów nie dołączono instrukcji obsługi dotyczącej wymiany szkieł. Jest to mój pierwszy taki sprzęt, więc nie do końca wiem jak się do tego zabrać. Po przeszukaniu internetu oprócz testów i ogólnikowych stwierdzeń typu "chwyć za brzeg, mocno ale z wyczuciem odegnij..."itd nie znalazłem nic. Dalej nie wiem jak się do tego zabrać. Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś, kto miał do czynienia z tymi okularami lub kto wie jak to zrobić? Na razie idę testować podstawowe szkła (przezroczyste). Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Napisano

Zobacz jak wyglądają szkła bez oprawki, mają takie wypustki w górnych rogach, które "wchodzą" w oprawkę.

Trzeba je wyjąć z jednej strony, tylko z wyczuciem - nie wiem czy można to inaczej wytłumaczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...