Skocz do zawartości

[wyprawa]Z Legnicy do?

Picek17

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie jestem z Legnicy, ale jak nikogo nie znajdziesz, to samemu też możesz śmiało jeździć, bo jednak w środku tygodnia raczej ciężko zgadać się z jakąś grupą - w weekendy o to łatwiej, a kręcić warto częściej niż tylko w soboty i w niedziele.

Z Legnicy w dalszą trasę możesz sobie pojechać na zamek Grodziec albo na wygasły wulkan Ostrzyca ;)

• 2 tygodnie później...

Witam, mam prawie 16 lat i nietypowy problem...

Wracałem do domu i zaczepia mnie dwóch dresów i pytają o szlugi.. Ja mówię że nie mam i nie pale, byłem jakiś metr od nich to odszedłem a oni krzyczeli *choć tu kur***

No to nogi za pas i dopiero zostawili mnie przy ulicy.

Warto kupować taki gaz do kieszeni? 15 ml 10% do użytku w takich sytuacjach lub na wycieczki rowerowe?

Niestety świat jest coraz gorszy, a niestety reszta za to odpowiada

Nie moge edytować a sam zrobiłem sobie takie cudo :D

Według przepisu w necie zrobiłem sobie własny gaz pieprzowy, na razie jeszcze szukam małego pojemnika z którego to łatwo rozpylić.

Mianowicie za 1.50 zł kupiłem bardzo ostrą papryczke chili i wysypałem z niej ziarna i zmieliłem w moździeżu, już w tym momencie piekły mnie oczy.

Dodałem jeszcze trochę chilli z torebki i bardzo ostrego sosu Tabasco (drinki ojca :D )

Potem w małej misce dodałem jakieś 40 mll alkoholu i poczekałem 15 minut aż się zaprzyjaźnią i odcedziłem przez papierowy ręcznik.

Powiem że to naprawdę działa, dotknąłem palcem to do teraz czuje mrowienie, a minęła już z godzina.

Sposób banalnie tani, prosty i skuteczny. Wystarczy jakiś mały rozpylacz i mamy praktycznie to samo co jest w sklepach bo to chodzi głównie o kapsaicyne :)

Pomyślę jeszcze o rozpylaczu i o wersji żelowej i zrobie jakiegoś Tutoriala na forum, na pewno przyda się na psy lub kierowców których obserwuje na YouTube wyskakujących z basebollem i nożami....

No widzisz, ja jestem trochę innym typem nastolatka bo nie siedzę 24h przed kompem i nie maniacze tylko aktywnie staram się spędzać dzień, bez złego towarzystwa a wiem co to robi z człowiekiem.

Mój gaz działa, testowałem na swojej dłoni i powiem że czuć ogień, podczas robienia piekacy ból oczu mówił wszystko.

Oczywiście mi to tylko potrzebne do ew. wystraszenia przeciwnika bo jestem niepełnoletni i coś takiego raczej mi nie pomoże.

Myślę nad zakupem za 20 zł w szanowanym sklepie gazu o wymiarach 8 cm x 2 cm do kieszeni o pojemności 17 ml, dość mocny.

Moje miasto jest pełne od cwaniaków począwszy od tekstów : ej młody!!! Łańcuch ci się kończy!!!

Po typu : oddawaj rowerek bo z asfaltu cie nie zeskrobia

• 2 tygodnie później...

Picek17 napisz jakim rowerem się poruszasz i jaka trasa Cię interesuje, bo jak napisałeś 20km, pewnie oznacza, że jeździsz niedużo, a więc Grodziec czy Kliczków, to jeszcze nie dla Ciebie, ale Słup już pewnie tak, czy nawet do Kunic, ale ważne czy chcesz po szosie czy lesie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...