Picek17 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam mam 14 lat jestem z Legnicy szukam osób do jazdy na niezbyt wymagających tras coś typu ok. 20km Nie ważne czy starzy czy młodzi ważne żeby byli mili:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Ja nie jestem z Legnicy, ale jak nikogo nie znajdziesz, to samemu też możesz śmiało jeździć, bo jednak w środku tygodnia raczej ciężko zgadać się z jakąś grupą - w weekendy o to łatwiej, a kręcić warto częściej niż tylko w soboty i w niedziele. Z Legnicy w dalszą trasę możesz sobie pojechać na zamek Grodziec albo na wygasły wulkan Ostrzyca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picek17 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 No właśnie samemu gdzieś tak dalej jechać niechcem polska jest taka jaka jest ostatnio "dresy" zaczęły mnie gonić i krzyczeli oddawaj rower :/ Na szczęście uciekłem a w grupie coś takiego się nie zdarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Co Ty mówisz. Każdego dnia mnóstwo ludzi jeździ samemu i czuje się z tym dobrze Masz tylko 14 lat, to w sumie dobrze jakbyś znalazł kolegę w tym samym wieku i razem byście jeździli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picek17 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Większość moich kolegów przed kompem itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajus23 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Picek na dresów najlepiej mieć przy sobie zawsze mały gaz pieprzowy. Ja to stosuję z powodzeniem już od paru lat Z Legnicy polecam wypad np do Kliczkowa. Grodźca lub nawet nad zbiornik Słup Często tak jeżdżę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Witam, mam prawie 16 lat i nietypowy problem... Wracałem do domu i zaczepia mnie dwóch dresów i pytają o szlugi.. Ja mówię że nie mam i nie pale, byłem jakiś metr od nich to odszedłem a oni krzyczeli *choć tu kur*** No to nogi za pas i dopiero zostawili mnie przy ulicy. Warto kupować taki gaz do kieszeni? 15 ml 10% do użytku w takich sytuacjach lub na wycieczki rowerowe? Niestety świat jest coraz gorszy, a niestety reszta za to odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Nie moge edytować a sam zrobiłem sobie takie cudo Według przepisu w necie zrobiłem sobie własny gaz pieprzowy, na razie jeszcze szukam małego pojemnika z którego to łatwo rozpylić. Mianowicie za 1.50 zł kupiłem bardzo ostrą papryczke chili i wysypałem z niej ziarna i zmieliłem w moździeżu, już w tym momencie piekły mnie oczy. Dodałem jeszcze trochę chilli z torebki i bardzo ostrego sosu Tabasco (drinki ojca ) Potem w małej misce dodałem jakieś 40 mll alkoholu i poczekałem 15 minut aż się zaprzyjaźnią i odcedziłem przez papierowy ręcznik. Powiem że to naprawdę działa, dotknąłem palcem to do teraz czuje mrowienie, a minęła już z godzina. Sposób banalnie tani, prosty i skuteczny. Wystarczy jakiś mały rozpylacz i mamy praktycznie to samo co jest w sklepach bo to chodzi głównie o kapsaicyne Pomyślę jeszcze o rozpylaczu i o wersji żelowej i zrobie jakiegoś Tutoriala na forum, na pewno przyda się na psy lub kierowców których obserwuje na YouTube wyskakujących z basebollem i nożami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajus23 Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Exodiss, ja jeżeli chodzi o gaz to w samochodzie i na rowerze mam taki: http://www.militaria.pl/tm/gaz_pieprzowy_policyjny_50_ml_p6763.xml Dużą skuteczność wykazuje już samo pokazanie buteleczki większości natrętów drogowych i "podwórkowych" Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 No widzisz, ja jestem trochę innym typem nastolatka bo nie siedzę 24h przed kompem i nie maniacze tylko aktywnie staram się spędzać dzień, bez złego towarzystwa a wiem co to robi z człowiekiem. Mój gaz działa, testowałem na swojej dłoni i powiem że czuć ogień, podczas robienia piekacy ból oczu mówił wszystko. Oczywiście mi to tylko potrzebne do ew. wystraszenia przeciwnika bo jestem niepełnoletni i coś takiego raczej mi nie pomoże. Myślę nad zakupem za 20 zł w szanowanym sklepie gazu o wymiarach 8 cm x 2 cm do kieszeni o pojemności 17 ml, dość mocny. Moje miasto jest pełne od cwaniaków począwszy od tekstów : ej młody!!! Łańcuch ci się kończy!!! Po typu : oddawaj rowerek bo z asfaltu cie nie zeskrobia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymcajs Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Picek17 napisz jakim rowerem się poruszasz i jaka trasa Cię interesuje, bo jak napisałeś 20km, pewnie oznacza, że jeździsz niedużo, a więc Grodziec czy Kliczków, to jeszcze nie dla Ciebie, ale Słup już pewnie tak, czy nawet do Kunic, ale ważne czy chcesz po szosie czy lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.