Ronol Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Cześć, jezdzę obecnie na Cube LTD 27,5 pro, wszystko świetnie w terenie siodło sie sprawdza fenomenalnie Problem zaczyna sie na asfalcie na okolo 25km .. kompletnie nie wytrzmuje tego siodła... 25/30km mam kryzys z wlasną ze tak to ujmę dupą Poszukuje wygodnego siodła do tras spokojnie i min 50km .. rower ma stylistyke mocno sportową, ale raz.dwa raz w tygodniu chce pojechac sobie rundke na asfalcie i drogami gruntowymi bo tak poprostu liubię Niestety skutecznie wybja mi to z głowy wspomniane siodełko z Cuba ( Selle Italia X1 ) Wiec poszukuje wygodnego siodła ktre nie zawiedzie mnie na trasie wieszej niz 30km Budżet - mniej wiecej 200/300zł
szybkilopez Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Polecam siodełka wtb jedne z wygodniejszych przy ciekawym wyglądzie np. http://allegro.pl/siodelko-wtb-volt-nicro-tubular-lekkie-i4472595228.html
c1ach Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Jeżdżę na WTB Pure V i WTB Silverado. Są to skrajnie różne siodła. Jedno kanapowate, drugie twarde o charakterystyce XC. Obydwa po odpowiedniej regulacji są wygodne, chociaż Silverado do roweru mtb bym nie założył. Volta widziałem tylko raz na żywo, ale niestety nie jeździłem. Wygląda mi to na taki kompromis między Pure i Silverado. Znam też osoby, które nienawidzą WTB. Jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz
Ronol Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Trochę ciężko ..kupować probować.. i sprzedawac az sie trafi...bo modeli w cholere Selle Italia Man Gel Flow znalazłem tylko ten test... chyba i tak wydaje mi sie,ze pomiedzy moim obecnym a Selle Italia Man Gel Flow... i tak już jest różnica... serio jestem w totalnej kropce aha chciałbym siodło z otworem odciążajacym męski punkty
szybkilopez Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Sam mam dość wybredny tyłek do siodełek i przewinęło mi się już kilkadziesiąt... ale kiedy zacząłem używać właśnie modeli od wtb jest dobrze można 100km przejechać i nie ma tragedii Pierwsze było Laser V Team na tytanowych prętach bardzo miło wspominam w chwili obecnej jeżdżę na Deva pro też z tytanowymi prętami. aha chciałbym siodło z otworem odciążajacym męski punkty Z tymi otworami to musisz brać pod uwagę, że jadąc po deszczu zmoczysz się w tym miejscu a w chłodne dni będzie też wiało niepotrzebnie... Dobry wyprofilowany kanał w siodełku załatwi sprawę czułych punktów.
Ronol Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 a czy to WTB Silverado... to nie bedzie podobna deska jaką mam obecnie ?
Mod Team sznib Napisano 3 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2014 Zmierz szerokość tego co masz teraz i porównaj z Silverado (135mm). Jeśli szerokość porównywalna to potrzebujesz szerszego siodełka, w przypadku desek (thinline) od WTB to będzie Devo. Podstawa to dobrze dobrać szerokosć. Natomiat drugi problem, czy deska czy siodełko bardziej miękkie, zależy co wolisz. Jak to drugie to Rocket V (węższe) lub Pure V (szersze).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.