Filkry22 Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Witajcie. Kupuję licznik rowerowy i wydaję mi się, że jedyne godne uwagi to Sigma Sport 8.12 i Sigma Baseline 1200. Oba liczniki są bardzo podobne. Mały plus ma 1200, ponieważ ma termometr, a taka opcja czasem się przydaję. Może ktoś wie czy te liczniki posiadają pamięć wewnętrzną, aby zapisać dane po wyjęciu baterii ? Pomożecie w dobraniu licznika do 50 zł ( +/- 10 zł ) ? Nie mogę nic dołożyć. Z góry dziękuję za odpowiedź
KurczakNorris Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Jeśli koniecznie chcesz termometr, to bierz 1200. Ja od niedawna po awarii starego licznika noname, który wytrzymał 12 lat zastanawiałem się nad 1200 ale wybrałem (tylko ze względu na wygląd) droższy 12.12. Też ma termometr, ale używam go sporadycznie. Trochę żałowałem, ze nie waiąłem 8.12, bo takie funkcje jak liczenie oszczędzonego paliwa wcale nie są mi potrzebne)Ten 8.12 (jak wszystkie z serii x.12) na pewno ma mozliwość wpisania dysansu po wymianie baterii i podpięcia do komputera (po kupnie specjalnej przejściówki) i prawdopodobie przez jakąś chwilę po wyciągnięciu baterii nie kasuje danych.
Filkry22 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Termometr to fajny bajer ale da się bez niego żyć. Skłaniam się do 8.12. Czekam jeszcze na wypowiedzi innych
rodszyld69 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Witajcie. Kupuję licznik rowerowy i wydaję mi się, że jedyne godne uwagi to Sigma Sport 8.12 i Sigma Baseline 1200. Oba liczniki są bardzo podobne. Mały plus ma 1200, ponieważ ma termometr, a taka opcja czasem się przydaję. Może ktoś wie czy te liczniki posiadają pamięć wewnętrzną, aby zapisać dane po wyjęciu baterii ? Pomożecie w dobraniu licznika do 50 zł ( +/- 10 zł ) ? Nie mogę nic dołożyć. Z góry dziękuję za odpowiedź te liczniki nie posiadaja pamięci miałem baseline do amatorskiej jazdy jest w sam raz a termometr przydawał mi sie jak zimą jeździłem ale najniższą temperature pokazuje tylko do -10* a najtańszy licznik który ma pamięć jest ten bardzo dobry maam go w drugim rowerze http://seltrade.pl/licznik-komputer-rowerowy-sigma-bc-16-12
Filkry22 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Pod wieczór kupię 8.12. Jeżeli ktoś jest przeciw to proszę pisać @E Mogę też kupić CatEye Velo 8 w cenie 55,90. Warto czy lepiej 8.12 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.