T0Y0T Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam obręcze zac 19 weinnmann, opony Michelin conutry trail 26x2.0 zwijane, hamulce nie wiem dokładnie jakie ale chyba nie ma to znaczenia, klocki z tyłu alhonga, a z przodu decathlonowskie, dętki heng shin Tire (CST) 1.95-2.10. Gdy ustawie je odpowiednio względem obręczy, obcieraja o oponę, a gdy wzgledem opony wystają za zagiecie obręczy. Wcześniej miałem opony specialized hardrock'r 26x1.95 drut i wszystko było ok. Macie jakieś pomysły? Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez T0Y0T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Opona jest szersza i może układa się też szerzej nad krawędzią obręczy - więc dotyka klocków. Jeśli ustawienie nie pomaga to pozosaje albo zmienić klocki na takie o węższym przekroju albo "szlifnąć" obecne albo u góry albo na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T0Y0T Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) A jeśli je zetne to podczas większego obciążenia nie rozwalą się? Będzie miało to jakiś wpływ na siłę hamowania? Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez T0Y0T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Nie rozwalą się - ilość materiału trzeba usunąć tylko w niezbędnym zakresie - wg mnie bezpieczniej będzie ustawić klocek tak by usunąć tą jego część która wystaje poza krawędź obręczy - pytanie na ile te klocki teraz wystają przy nieocieraniu o oponę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T0Y0T Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Wystają +/- 2 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Trochę dużo. Choć dużo to względne pojęcie i zależy od rozmiaru klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T0Y0T Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Klocki dotykając opony minimalnie wystają. To tak zetne górę, ustawie jeden bok dobrze i drugi zetne. dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Nie da sie ich niżej dac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T0Y0T Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Mogę ustawić pół na szprychy, pół na obręcz tylko po co mam niszczyć sobie obręcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Czyli sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T0Y0T Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Taki mam klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi