T0Y0T Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam obręcze zac 19 weinnmann, opony Michelin conutry trail 26x2.0 zwijane, hamulce nie wiem dokładnie jakie ale chyba nie ma to znaczenia, klocki z tyłu alhonga, a z przodu decathlonowskie, dętki heng shin Tire (CST) 1.95-2.10. Gdy ustawie je odpowiednio względem obręczy, obcieraja o oponę, a gdy wzgledem opony wystają za zagiecie obręczy. Wcześniej miałem opony specialized hardrock'r 26x1.95 drut i wszystko było ok. Macie jakieś pomysły? Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez T0Y0T Cytuj
tobo Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Opona jest szersza i może układa się też szerzej nad krawędzią obręczy - więc dotyka klocków. Jeśli ustawienie nie pomaga to pozosaje albo zmienić klocki na takie o węższym przekroju albo "szlifnąć" obecne albo u góry albo na dole. Cytuj
T0Y0T Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Napisano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) A jeśli je zetne to podczas większego obciążenia nie rozwalą się? Będzie miało to jakiś wpływ na siłę hamowania? Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez T0Y0T Cytuj
tobo Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Nie rozwalą się - ilość materiału trzeba usunąć tylko w niezbędnym zakresie - wg mnie bezpieczniej będzie ustawić klocek tak by usunąć tą jego część która wystaje poza krawędź obręczy - pytanie na ile te klocki teraz wystają przy nieocieraniu o oponę. Cytuj
tobo Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Trochę dużo. Choć dużo to względne pojęcie i zależy od rozmiaru klocków. Cytuj
T0Y0T Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Napisano 2 Sierpnia 2014 Klocki dotykając opony minimalnie wystają. To tak zetne górę, ustawie jeden bok dobrze i drugi zetne. dzięki za pomoc Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2014 Nie da sie ich niżej dac ? Cytuj
T0Y0T Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Mogę ustawić pół na szprychy, pół na obręcz tylko po co mam niszczyć sobie obręcze? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi