SanJose Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy post i zarazem temat . Kupiłem ramę rowerową, no i w karcie gwarancyjnej jest pole: Wpisz numer seryjny. Mam mały problem tzn. nie wiem z której strony (góra czy dół patrząc na mufę) go spisać tak aby było prawidłowo. Dół zdjęcia GMCL2, góra GM0101, resztę symboli zakryłem . Poniżej zdjęcie: Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.
BTG Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Sprawdź na stronie producenta, czy przypadkiem jeden z tych numerów nie jest numerem modelu, to drugi musi być seryjny ;-)
SanJose Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Napisano 2 Sierpnia 2014 Ahhh... zapomniałem dodać, że rama jest producenta Sundace model Memphis 20 o rozmiarze 18' . A gdzie na stronie jest możliwość sprawdzenia tych numerków?
elton29 Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Weź telefon, znajdź numer do sprzedawcy ew. email i będziesz wiedział na stówę co i jak.
copone Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Przyjmując standard numeracji ram to dwie pierwsze to litery później cyfry.
SanJose Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Napisano 2 Sierpnia 2014 Przejrzałem trochę fotek, i w przypadku dwóch numerów spisuje się ten gdzie występują najpierw dwie litery, a po "spacji" ten drugi. Ale osobiście myślę, że ten pierwszy wystarczy bo po co spisywać numer modelu(?).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.