Skocz do zawartości

[rower] jaki rower crossowy do +- 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem tutaj nowy więc przepraszam za jakieś błędy.

A więc poszukuję jakiegoś dobrego roweru crossowego. Myśle, że taki bedzie dla mnie odpowiedni, gdyż dużo jeżdżę po wiejskich drogach, asfaltowych w tym łatanych, jak to w Polsce ale też po drogach gruntowych, polnych, lekko sypkich i utwardzonych, ogólnie tereny wiejskie. Mój rower po 14 latach jest w stanie ciężkim, naprawiałem go i inwestowałem ale teraz to już mnie męczy, godziny spędzone w warsztacie a zabawa z tylnym kołem (oska juz z 4 zjechana) i przerzutkami (tylkną przerzutkę po ostatniej awarii łanchucha wywineło mi do góry nogami- chyba się az rama podbiega)...

Tak więc pytam was specjalistów jaki rower, jaka firma byłby dla mnie dobry. Zależy mi głównie na wzmacnianych kołach bo jeździłem na takich i są solidne, sprawy jak tarczowe hamulce itp raczej nie sa mi potrzebne bo nigdy takich nie mialem a podobno eksploatacja droga. Średnio dziennie jeżdżę po 30 km i czasami na asfalcie lubie rozpedzic rower do 50 km/h ale średnio jeżdze tak z 25 km/h. Co mi polecicie ? 

Dodam, że obecny rower miał 26 calowe koła - oczywiscie to jeszcze rower komunijny...Mam 187 cm wzrostu i 28 cali koła też by były ok albo i lepsze. Czekam na wasze propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...