Skocz do zawartości

[rama] wgniot w canyonie

jasinski21444

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć . W czwartek miałem nie fajne spotkanie z rurką od znaku drogowego gdzie oprócz mojego barku ucierpiała także dolna rurka ramy .

Pytanie do was czy z takim wgniotem mogę jeździć ale odpuścić sobie większe skakanie ( z 2,5-3m wysokości )  czy jednak rama może się poskładać ?

10572811_621263844648224_2126879189_n.jp

10592152_621263817981560_1927020987_n.jp

Sprawdz wszystkie łączenia spawów od mufy suportu do główki ramy. Jak jest ok to bym się nie specjalnie przejmował. Myślę, że tylko sama rura jest po tym strzale wgnieciona i to nie specjalnie mocno. Widywałem gorsze wgniecenia daleko od spawów w szeroko rozumianych konstrukcjach stalowych i rurki nadal przenosiły takie same obciążenia. Najważniejsze są spawy.

Na zdjęciu widzę jednak brudne rury. Weż to wyczyść tak jak by było po fabryce i dopiero będziesz wiedział co i jak.

Natomiast, żeby nie było tak kolorowo to mi rama po upadku na tylne widełki pękła na spawie po pół roku czasu. Jak widzę z tymi wysokościami to nie ma lekko więc musisz obserwować. Poczuć ten strach w trakcie każdego wypadu :P

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...