Skocz do zawartości

[Rama] Oparcie na pancerz/rame

Grizzli

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W mojej ramie, aby poprowadzic pancerze do przerzutek musze zastosowac tzw. oparcie na rame (przyklad:shimano sm-cs50 http://circles-jp.com/accessories/1023/) Jak zwal tak zwal, ale chodzi o to ze mam dwa problemy.

Pierwszy to taki ze na necie musze zaplacic za to 50pln ale trudno.

Dwa to to ze wolalbym nie sztukowac pancerza, tzn nie odslaniac linki a miec zamkniety pancerz na calej dlugosci.

Ktos przerabial temat i ma jakies patenty?

Napisano

Nie wiem w czym masz problem... 

Chcesz pełny pancerz to stosujesz jedno końcowe oparcie ... przecież to nie jest skomplikowane ...

Może podziel się informacją jaką masz ramę, których oparć ci brakuje, czy jakiekolwiek oparcia masz na ramie, której przerzutki dotyczy problem ?

Pozdro

Napisano

Chce puscic pelny pancerz po calosci dlugoscia ramy.

Dotyczy to przedniej i tylniej przerzutki.

Rama to Salsa Vaya 2.

Producent nie dolaczyl tych czesci do ramy.

Napisano

Czyli otrzymałeś niekompletna ramę bez elementów widocznych na tym foto ?

http://4.bp.blogspot.com/-g0-fWOy9YeY/Uh_XTUfHgTI/AAAAAAAAWPs/-mhZVwuHRhU/s1600/Salsa+2014-Chunkey+Monkey+002.JPG

Generalnie pełny pancerz na tył to nie jest problem bo jedno wsparcie masz na manetce drugie na końcu przerzutki ale ... musisz mieć regulacje linki albo na manetce albo na przerzutce ...

Pełny pancerz do przedniej przerzutki to więcej kombinowania bo potrzeba zamontować wsparcie na rurze podsiodłowej lub okolicach mufy suportu... trzeba się zdecydować na ciąg linki ... 

Po fotach wnioskuję że linki idą pod suportem wiec powinien tam być otwór montażowy na ślizg ... i do tego otworu można by zamocować podparcie.

Kiedyś widziałem ślizg pod mufę z miejscem podparcia pancerza ... teraz szukam i za chiny nie potrafię znaleźć.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...