Bigielka Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam! Wczoraj dowiedziałam się że mój kolega nie będzie mógł ze mną pojechać na wyprawę rowerową, poszukuję więc towarzysza lub towarzyszki. Planowana trasa: Poznań - Szczecin - Wybrzeże - Gdańsk - Poznań. Termin wyjazdu: 11.08.2014 Czas trawania: ok.2 tyg Noclegi: namiot tzw. na dziko lub czasami camping żeby się pożądnie umyć Jedzenie: gotujemy sami Dzienny limit: ok.100-120km Długość trasy: ok.1200km Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bethrezen Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Samo proponowanie jakiejś wycieczki krajoznawczej na forum co sie zarejestrowało to jedno ale czy masz jakiekolwiek doświadczenie w takich kwestiach bo zawsze to dziala trochę na odwrót w zamierzonym kierunku.Nie mam nic przeciwko ze ludzie sie organizuja ale same dobre checi nie wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigielka Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Rowerem jeżdżę już spory kawałek czasu ale dopiero od połowy maja zdecydowałam się na bardziej podróżniczy styl jazdy. Mam już za sobą kilka wypadów rowerem na 3-4 dni ale z powodu braku możliwości wyjazdu na dłużej tylko wchodziła w grę wielkopolska. Namiot, sakwy i pyszne jedzenie gotowane na palniku. Teraz przyszedł pomysł na spędzenie urlopu jadąc rowerem na wybrzeże. Jak już wspomniałam byłam w 99% dogadana z moim kolegą lecz wspólny wyjazd nie może dojść do skutku, nie dostał urlopu w tym terminie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 @ Bethrezen Nie przesadzaj wybrzeże to nie jest jakaś trudna wyprawa, miejsca do spania tj kempingi bardzo często są, bary itd co miejscowość. Rok temu robiłem Świnoujście - Hel. W tym roku Świnoujście do Ahlbeck po stronie niemieckiej, potem powrót i po drodze wszystkie większe miejscowości do Helu, z Helu do Krynicy Morskiej do Piasków i do szlabanu granicznego z ruskimi, całe w wybrzeże zaliczone i wszystkie latarnie do paszportu + Kikut i Jastarnia niedostępne do zwiedzania. Po burzach pełno wody było w Klukach kałuże niektóre głębokie prawie po suport rowery i my byliśmy cali w błocie, w okolicy lub innych bikerów radzę się wypytać o przejezdność lub od razu ominąć. jak coś mogę udostępnić swoje ślady GPX z tamtego roku i z tego Kwestie cen też mogę nieco powiedzieć jak to wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robocin Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 nic nie napisałaś czy wyprawa się udała, więc jeżeli nie doszła do skutku to na przyszły rok chętnie się dołączę. W tym roku szlakiem Wisły do Gdańska dotarłem, a czas wolny już się skończył, więc dl przypomnienia powtórzę że na przyszły rok bardzo chętnie dołączę się do takiej wyprawy. ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Po burzach pełno wody było w Klukach kałuże niektóre głębokie prawie po suport rowery i my byliśmy cali w błocie, w okolicy lub innych bikerów radzę się wypytać o przejezdność lub od razu ominąć. Oj tak. Żółty szlak potrafi dać w kość po deszczu. Buty z białych zrobiły się czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigielka Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Wyprawa się udała. Tylko trasę lekko zmieniłam zamiast Szczecina był Kołobrzeg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robocin Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 a może gdzieś jakaś foto relacja z wyprawy. Chętnie zapewne się poogląda ;-))) Pozdrawiam i powodzenia na innych trasach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.