Eoriz Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam, Problem wygląda następująco: Jechałem rowerem, zatrzymałem się na chwilę po czym chciałem ruszyć dalej niestety straciłem silę napędową, pedałuje lecz nic z tego. Łańcuch był na swoim miejscu jednak nie napędzał już koła. Zachowuje się tak jak podczas kręcenia pedałami w tył. Czytając forum zdiagnozowałem prawdopodobną przyczynę, czyli uszkodzony bębenek piasty. Posiadam następujące podzespoły - kaseta Sram PG-990 - piasta DT SWISS XR1 Moje pytania: 1. Czy postawiona diagnoza jest słuszna? a) Jeśli tak to czy dokupię gdzieś nowy bębenek i jaki bedzie kompatybilny? Jeśli diagnoza jest błędna, co może być przyczyną? Jeśli mój opis jest niepełny niezrozumiały, to proszę o nakierowanie co mam sprawdzić/dopisać, ponieważ stawiam pierwsze kroki w mechanice rowerowej. Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 2 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 2 Sierpnia 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.