Skocz do zawartości

[ocena] Romet huragan 1.0

Keke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z szosą nie miałem nigdy do czynienia i przymierzam się do zakupu swojej pierwszej. Najpierw napaliłem się na tribana 500 z decathlonu, ale prędzej zobaczę uczciwego polityka niż ten rower, dlatego porzuciłem tę opcję. Ostatnio w moje oczy wpadł właśnie romet huragan 1.0 który na moje oko zupełnego laika wydaje się całkiem ok. Zatem chciałbym abyście podzielili się swoją opinią na temat tego roweru, ponieważ ja się nie znam. Proszę  o spojrzenie przez pryzmat tanich szos, proszę również o nie pisanie że w tej cenie lepsza jest używka (tę opcję odrzuciłem definitywnie ze względu na moja osobistą wiedzę, dostęp do serwisów, dostęp do części i kilku innych czynników) 

Zdjęcia wraz ze specyfikacją znajdują się tutaj http://www.romet.pl/Rower,HURAGAN_10,10,488,13788,2014.html

A może lepszy byłby triban 300 z decathlonu?

Jeśli chodzi o nowe szosy w tym pułapie cenowym to wybór masz praktycznie jedynie pomiędzy Tribanami 300 i 500, ewentualnie Meridą 880-16, jeśli trafisz na jakąś ostrą przecenę.

Ten Romet nie jest warty nawet połowy tej ceny, a jeśli chcesz porównywać je do Tribana 300, to prędzej wersję 2.0, lub 3.0.

Gdyby Romet kosztował 1500zł, to można by się zastanawiać nad wyborem między nim, a Tribanem 300, ale przy kwocie 2000zł odpuściłbym. Triban 300 to dobry sprzęt dla początkujących. Jest nowszą wersją modelu Triban 3A. Poczytaj trochę opinii na temat tych dwóch modeli. Na pewno będziesz zadowolony.  

No właśnie tego Rometa na jesieni będzie można dostać w cenie tribana 300, na razie się wstrzymam bo i tak jeszcze kasy nie uzbierałem ale skłaniam się do tribana 300. Mam nadzieję że za miesiąc wciąż będzie dostępny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...