Fenriir Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Witam, ze względu na swoją wade wzroku -2,5 która utrudnia mi znacznie widzenie z daleka podczas jazdy postanowiłem kupić sobie okulary - wkładka korekcyjna, kilka wymiennych szkieł (no cóż, jazda w okularach o prawie czarnym szkle wieczorem - to jednak nie to), ew. wymienna oprawka, to też może się zniszczyć, szmatka i inne pierdoły wg mnie są niepotrzebne. Więc tyle. http://www.aliexpress.com/item/Professional-Polarized-Cycling-Glasses-Bike-Casual-Goggles-Outdoor-Sports-Bicycle-Sunglasses-UV-400-5-Lens-TR90/1881372714.html Plusy Spełnia wszystkie moje warunki - pierdoły typu szmatka, dużo (ładnie wyglądających) wymiennych szkieł, wymienne oprawki, wkładka korekcyjna Cena, porównując z sklepami rowerowymi - przepaść na korzyść żółtych (Chińczyków) Minusy Wysyłka, uch do końca wakacji miesiac, a tu miesiąc wysyłka, zniechęca to, ale chyba trzeba będzie się poświęcić ;> Jakoś tanie te okulary, nie jestem pewien czy ta ramka w ogóle jest wytrzymała, prawdziwa, a jakość jakaś jest w ogóle http://www.aliexpress.com/item/New-Professional-Polarized-Cycling-Glasses-Bike-Goggles-Sports-Bicycle-Sunglasses-UV-400-With-5-Lens-3/1156356555.html Plusy jak wyżej Minusy jak wyżej :> 4 dolary więcej, no cóż, nie wiem czy "12zł może budzić moje zaufanie", Jedyny problem w tym to widze, że nie ma gumy na środku, tylko jest coś wewnątrz oprawki, ciężko powiedzieć co o tym myśle Warto być i jeśli które warto brać? Mogą być inne propozycje do 100zł. I czy zwykłe soczewki tam można wsadzić?
SniperinoConformino Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 A nie lepiej soczewki kontaktowe + okulary? Co prawda mam niewielką wadę bo tylko -0,75 ale moge zalozyć przynajmniej okulary bez problemu. W zimę pamiętam był ogromny problem jak jeździłem w okularach (parowanie), z soczewkami tego nie będzie.
TommiWWA Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Soczewki są wspaniałym wynalazkiem, ale na dłuższą metę drogim - w moim wypadku (jednodniowe) 2zł za oko na dzień. Jak ktoś jeździ codziennie, to wychodzi 120 zł miesięcznie, czyli takie okulary "zwracają" się po 1-2 miesiącach.
Yason Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Soczewki generalnie są rozwiązaniem dosyć wygodnym, sam noszę je na co dzień co oczywiście wiąże się z jazdą w nich. Istnieje jednak mały problem z nimi związany - podczas jazdy soczewki lubią przysychać (podczas szybszej jazdy, lub po prostu gdy mocniej wieje), co w przynajmniej moim przypadku wiążę się z uronieniem paru łez podczas postojów np na światłach. Co do kosztów, zawsze można się zaopatrzyć w soczewki miesięczne, wtedy koszty zamykają się w znacznie niższych kwotach
Fenriir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Soczewki kontaktowe - zawsze może dojść do zakażenia po jeździe, w okularach korekcyjnych nie ma tego i nie trzeba męczyć się z wyjmowaniem i wkładaniem, mam soczewki kontaktowe - to dla mnie katorga je zakładać i wyjmować, dlatego tego nie robie. Poza tym co sądzicie o samych okularach i gdzie dostać takie szkła? I po ile są?
Garp Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Zacznijmy od tego że nie każdy lubi sobie wkładać coś do oka, ja mam problem z puszczaniem kropli a jakbym miał soczewki zakładać to bym umarł :-) Szwagier pracuje w rowerowym, widziałem u niego takie okulary za jakieś 70 zł, nie wiem jakiej firmy.
SniperinoConformino Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Widać ,że nie nosiłeś. Ja też kiedyś tak myślałem, teraz nie mogę się bez nich obejść
TheGie Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Czy możemy wrócić do tematu okularów. Pytanie czy te okulary faktycznie posiadają polaryzację ? czy w tej kwocie jest szansa znaleźć coś na naszym rynku ?
Fenriir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Te okulary są chińskie, podobno ludzie lubią taką chińszczyzne, same dobre opinie :> Za 40zł drożej mam stacjonarnie lub lokalnie-wysyłkowo Accent Onyx Plusy -Pewność co do szkieł i firmy Minusy -Cena -Brak wymiennych szkiel -Brak wymiennych oprawek -Brak polaryzacji -Słaby wygląd Dlatego odpadają już na starcie. Poza tym te chińskie jak dla mnie b.ładne, szczególnie te kolorowe szkła, choć nie wiem jakie on mają zastosowanie. Poza tym pisze w opisie, że są antyrefleksowe i mają polaryzację. Głównie zastanawiam się nad jakością tej rami i czy jest ona prawdziwa, czy dla "ozdoby", bo cena jakaś tania, zresztą tam wszystko jest podejrzanie tanie A pytanko też co do wysyłki - zamawiał ktoś coś z China Post Airmail, dochodzi to kiedykolwiek, czy przesyłka "gdzieś poza przestrzeń" znika i nigdy nie dociera?
pociemu Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam http://www.aliexpress.com/store/top-rated-products/108220.html?tracelog=topselling_tab Kup u tego gościa. Sprawdzony na 100%. Okluary przyjdą za 8-10 dni, belgijską pocztą. Napisz potem jak się sprawują bo też mam zamiar je zamawiać. pozdro
Fenriir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 No nie wiem, też wysyłka to China Post, a nie ma wymiennych oprawek, cięższe i szkła jakieś brzydsze Poza tym jak z celnikami i przelewem tam?
TheGie Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Fenriir, zamawiałem produkty wiele razy z Chin i zawsze przychodziły. Kwestia produktu to inna sprawa, ale jeśli chodzi o dostarczenie to zazwyczaj 14 dni i nie zdarzyło się aby paczka nie dotarła. Jeśli się zdecydujesz, proszę napisz jaki model kupiłeś oraz po odbiorze proszę napisz parę słów dla kolegów z forum
marcinek1992 Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Też powinienem mieć okulary z korekcją dlatego zapisałem się do obserwowania. Jak przyjdą to zrób zdjęcia i pokaż nam jak wyglądają na żywo. Jestem bardzo ciekawy.
TheGie Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Na internecie dodatkowo są dostępne okulary arctica S-70, gdzie: -ramka na korekcję, -polaryzacja, -brak wymiennych szkieł w zestawi, -koszt 140zł.
Fenriir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Po 14 prawdopodobnie na pewno kupie http://www.aliexpress.com/store/product/New-Professional-Polarized-Cycling-Glasses-Bike-Goggles-Sports-Bicycle-Sunglasses-UV-400-With-5-Lens-3/410258_1156356555.html mógłby mi tu ktoś znaleźć czy rzeczywiście są wymienne oprawki i szkła? Bo jestem słaby z angielskiego
pociemu Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 No nie wiem, też wysyłka to China Post, a nie ma wymiennych oprawek, cięższe i szkła jakieś brzydsze Poza tym jak z celnikami i przelewem tam? Te okulary są bardzo podobne, a może takie same. Pewnie jedna farbyka je robi. Nie jestem pewny czy wyślą Ci kilka oprawek. Pewnie jeden wybrany kolor + wymienne szkła. Te okulary najbardziej polecają na Ali, ale ja ich nie miałem. Poczytaj opinie. Paczka idzie pocztą belgijską, żadnych celników i innych bzdur, zwykła paczka jak z Polski. Płatność kartą kredytową, lub debetową(nie wszystkie banki). Ja mam konto T mobile bank i płacę debetówką. Gość dostaje kasę dopiero jak otrzymasz paczkę i potwiedzisz, że wszystko gra. Będzie "mała" ryska i to zwrot gotówki.
Fenriir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Czyli nie kupie chyba? Bo nie mam karty kredytowej ani debetowej, mam zwykłą kartę bankomatową do transakcji i zwykłe konto bankowe
pociemu Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Te okulary to to samo co Ci podałem. Jedna oprawka + szkła. Kup te okulary i spróbuj zapłacić, może karta jest dobra. Jak nie dasz rady zapłacić nic się nie stanie, po kilku dniach anulują zamówienie.
Fenriir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 A można przelewem PayPal lub bankowym?
pociemu Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Tylko karty. Możesz poszukać gościa na ebayu. Wszystko to samo tyle że można płacić paypalem.
Fenriir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Hmm.. chyba jednak poszukam czegos innego "Just one lens is polarized". Czyli reszta szkieł to marna jakość, ale nawet z tego co widzę okeye za 40 dolarów tylko jedne szkła mają polaryzowane
PaulinaN Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 bałabym się zamwiać z tej stronki, tyle czytałam na temat opłat celnych...
Fenriir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Jednak zamówie, widać, że nic nie ma wszystkich szkieł polaryzowanych, trudno - http://www.ebay.com/itm/Polarized-Bicycle-Cycling-Goggles-Sunglasses-Eye-Protection-Glasses-IG911-ER-/360999703926?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item540d425576#payCntId zamówie te i dam znać, tu jest opcja paypala dlatego na Ebayu. Dam znać pod koniec sierpnia
pociemu Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 bałabym się zamwiać z tej stronki, tyle czytałam na temat opłat celnych... Kupowałem tam dziesiątki razy. Do 100 dolców żadnych opłat. Jest bezpieczniej niż na allegro.
Fenriir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Co jak co ale allegro jest pewniejsze Gdyby ktoś oszukał nas na allegro można normalnie iść na policje, a aliexpress? "Halo, policja, oszukano mnie w Chinach", to już raczej niezabardzo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.