Skocz do zawartości

[okulary] Okulary z wkładką korekcyjną do 100zł (+/-)

Fenriir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ze względu na swoją wade wzroku -2,5 która utrudnia mi znacznie widzenie z daleka podczas jazdy postanowiłem kupić sobie okulary - wkładka korekcyjna, kilka wymiennych szkieł (no cóż, jazda w okularach o prawie czarnym szkle wieczorem - to jednak nie to), ew. wymienna oprawka, to też może się zniszczyć, szmatka i inne pierdoły wg mnie są niepotrzebne. Więc tyle.

http://www.aliexpress.com/item/Professional-Polarized-Cycling-Glasses-Bike-Casual-Goggles-Outdoor-Sports-Bicycle-Sunglasses-UV-400-5-Lens-TR90/1881372714.html

Plusy

Spełnia wszystkie moje warunki - pierdoły typu szmatka, dużo (ładnie wyglądających) wymiennych szkieł, wymienne oprawki, wkładka korekcyjna

Cena, porównując z sklepami rowerowymi - przepaść na korzyść żółtych :) (Chińczyków)

Minusy

Wysyłka, uch do końca wakacji miesiac, a tu miesiąc wysyłka, zniechęca to, ale chyba trzeba będzie się poświęcić ;>

Jakoś tanie te okulary, nie jestem pewien czy ta ramka w ogóle jest wytrzymała, prawdziwa, a jakość jakaś jest w ogóle

http://www.aliexpress.com/item/New-Professional-Polarized-Cycling-Glasses-Bike-Goggles-Sports-Bicycle-Sunglasses-UV-400-With-5-Lens-3/1156356555.html

Plusy jak wyżej

Minusy jak wyżej :>

4 dolary więcej, no cóż, nie wiem czy "12zł może budzić moje zaufanie",

Jedyny problem w tym to widze, że nie ma gumy na środku, tylko jest coś wewnątrz oprawki, ciężko powiedzieć co o tym myśle

Warto być i jeśli które warto brać? Mogą być inne propozycje do 100zł.

I czy zwykłe soczewki tam można wsadzić?

Napisano

A nie lepiej soczewki kontaktowe + okulary? Co prawda mam niewielką wadę bo tylko -0,75 ale moge zalozyć przynajmniej okulary bez problemu. W zimę pamiętam był ogromny problem jak jeździłem w okularach (parowanie), z soczewkami tego nie będzie.

Napisano

Soczewki są wspaniałym wynalazkiem, ale na dłuższą metę drogim - w moim wypadku (jednodniowe) 2zł za oko na dzień. Jak ktoś jeździ codziennie, to wychodzi 120 zł miesięcznie, czyli takie okulary "zwracają" się po 1-2 miesiącach.

Napisano

Soczewki generalnie są rozwiązaniem dosyć wygodnym, sam noszę je na co dzień co oczywiście wiąże się z jazdą w nich. Istnieje jednak mały problem z nimi związany - podczas jazdy soczewki lubią przysychać (podczas szybszej jazdy, lub po prostu gdy mocniej wieje), co w przynajmniej moim przypadku wiążę się z uronieniem paru łez podczas postojów np na światłach.

Co do kosztów, zawsze można się zaopatrzyć w soczewki miesięczne, wtedy koszty zamykają się w znacznie niższych kwotach :)

Napisano

Soczewki kontaktowe - zawsze może dojść do zakażenia po jeździe, w okularach korekcyjnych nie ma tego i nie trzeba męczyć się z wyjmowaniem i wkładaniem, mam soczewki kontaktowe - to dla mnie katorga je zakładać i wyjmować, dlatego tego nie robie.

Poza tym co sądzicie o samych okularach i gdzie dostać takie szkła? :) I po ile są?

Napisano

Zacznijmy od tego że nie każdy lubi sobie wkładać coś do oka, ja mam problem z puszczaniem kropli a jakbym miał soczewki zakładać to bym umarł :-) Szwagier pracuje w rowerowym, widziałem u niego takie okulary za jakieś 70 zł, nie wiem jakiej firmy.

Napisano

Czy możemy wrócić do tematu okularów. Pytanie czy te okulary faktycznie posiadają polaryzację ? czy w tej kwocie jest szansa znaleźć coś na naszym rynku ? 

Napisano

Te okulary są chińskie, podobno ludzie lubią taką chińszczyzne, same dobre opinie :> Za 40zł drożej mam stacjonarnie lub lokalnie-wysyłkowo Accent Onyx

Plusy

-Pewność co do szkieł i firmy

Minusy

-Cena

-Brak wymiennych szkiel

-Brak wymiennych oprawek

-Brak polaryzacji

-Słaby wygląd

Dlatego odpadają już na starcie.

Poza tym te chińskie jak dla mnie b.ładne, szczególnie te kolorowe szkła, choć nie wiem jakie on mają zastosowanie. Poza tym pisze w opisie, że są antyrefleksowe i mają polaryzację. Głównie zastanawiam się nad jakością tej rami i czy jest ona prawdziwa, czy dla "ozdoby", bo cena jakaś tania, zresztą tam wszystko jest podejrzanie tanie :)

A pytanko też co do wysyłki - zamawiał ktoś coś z China Post Airmail, dochodzi to kiedykolwiek, czy przesyłka "gdzieś poza przestrzeń" znika i nigdy nie dociera?

Napisano

No nie wiem, też wysyłka to China Post, a nie ma wymiennych oprawek, cięższe i szkła jakieś brzydsze

Poza tym jak z celnikami i przelewem tam?

Napisano

Fenriir, zamawiałem produkty wiele razy z Chin i zawsze przychodziły. Kwestia produktu to inna sprawa, ale jeśli chodzi o dostarczenie to zazwyczaj 14 dni i nie zdarzyło się aby paczka nie dotarła.

Jeśli się zdecydujesz, proszę napisz jaki model kupiłeś oraz po odbiorze proszę napisz parę słów dla kolegów z forum :) 

Napisano

Też powinienem mieć okulary z korekcją dlatego zapisałem się do obserwowania. Jak przyjdą to zrób zdjęcia i pokaż nam jak wyglądają na żywo. Jestem bardzo ciekawy.

Napisano

Na internecie dodatkowo są dostępne okulary arctica S-70, gdzie:

-ramka na korekcję,

-polaryzacja,

-brak wymiennych szkieł w zestawi,

-koszt 140zł. 

Napisano

No nie wiem, też wysyłka to China Post, a nie ma wymiennych oprawek, cięższe i szkła jakieś brzydsze

Poza tym jak z celnikami i przelewem tam?

Te okulary są bardzo podobne, a może takie same. Pewnie jedna farbyka je robi. Nie jestem pewny czy wyślą Ci kilka oprawek. Pewnie jeden wybrany kolor + wymienne szkła. Te okulary najbardziej polecają na Ali, ale ja ich nie miałem. Poczytaj opinie. Paczka idzie pocztą belgijską, żadnych celników i innych bzdur, zwykła paczka jak z Polski. Płatność kartą kredytową, lub debetową(nie wszystkie banki). Ja mam konto T mobile bank i płacę debetówką. Gość dostaje kasę dopiero jak otrzymasz paczkę i potwiedzisz, że wszystko gra. Będzie "mała" ryska i to zwrot gotówki.

Napisano

Czyli nie kupie chyba? Bo nie mam karty kredytowej ani debetowej, mam zwykłą kartę bankomatową do transakcji i zwykłe konto bankowe

Napisano

Te okulary to to samo co Ci podałem. Jedna oprawka + szkła. Kup te okulary i spróbuj zapłacić, może karta jest dobra. Jak nie dasz rady zapłacić nic się nie stanie, po kilku dniach anulują zamówienie.

Napisano

Hmm.. chyba jednak poszukam czegos innego "Just one lens is polarized". Czyli reszta szkieł to marna jakość, ale nawet z tego co widzę okeye za 40 dolarów tylko jedne szkła mają polaryzowane

Napisano

bałabym się zamwiać z tej stronki, tyle czytałam na temat opłat celnych...

Kupowałem tam dziesiątki razy. Do 100 dolców żadnych opłat. Jest bezpieczniej niż na allegro.

Napisano

Co jak co ale allegro jest pewniejsze :) Gdyby ktoś oszukał nas na allegro można normalnie iść na policje, a aliexpress? "Halo, policja, oszukano mnie w Chinach", to już raczej niezabardzo ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...