ArmaQ Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Witam Nosze sie z zamiarem kupna koła przedniego i zastanawiałem sie nad czymś na piaście pod tarcze XT[6 śrub] obręczy dh 19 championt DT do tego oponka panaracer Dart całośc imprezy kosztowała mnie 330 zł i zastanawiam sie czy nie można coś taniej znaleźć lub coś alternatywnego kupić i to moje pytanko do was... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Ja bym złożył takie kółko: DT Hugi onyx - 110zł DT champion - 36x1.2= 43,20zł Alexrims XT16 - 129zł razem 282zł przy wadze ~849g dla porównania twój config to ~1005g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmaQ Napisano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 tak ale xt16 jest do wago 85 ja waże lekko ponad 90 [bo nie było czasu na rower przed i po sesji ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 No to nie dziw się, że dostajesz takie propozycje skoro nie zaznaczyłeś swojej wagi w poście... To ma być koło do XC? Bo za bardzo ani klockowata DH19, ani megaciężkie DT Champion nie pasują do pojęcia XC... Poza tym ma to być koło pod tarcze czy pod v-ki? XT - piasta do tarczówek, a DH19 - obręcz pod v-ki... Sprecyzuj trochę kolejne swoje wypowiedzi i posty... Do Twojej masy na pewno odpuść sobie piasty na kulkach, szukaj na maszynach. Można dostać na allegro w miarę tanio piasty przednie DT: - http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=111340417 - http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=111479926 Szprychy - polecam DT Competition lub Sapim Laser, w zupełności mocne. Obręcz - DT Swiss XR 4.1 lub coś z tańszych wersji disc Alexa lub Sunrimsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 No to nie dziw się, że dostajesz takie propozycje skoro nie zaznaczyłeś swojej wagi w poście... Żbiku, że się tak wtrące temat nazywa się "[Koło przód] do XC na 90kg bikera" A kolega jeszcze napisał: piaście pod tarcze XT czyli chce pod tarczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Kriss, że tak się wtrącę ale przed moją zmianą nazwy tematu i dodaniem "dla 90kg bikera" nazywał się tylko [koło przód] do XC"... Odnośnie tarczy to skąd Twoja pewność? Piasta zaproponowana przez autora jest pod tarcze ale obręcz (DH19) typowa pod v-ki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Wytłumaczenie proste. Gość pewnie ma teraz v'ki ale nie chce sobie zamykać furtki do tarcz więc bierze piastę pod nie właśnie. Shimano i jego kulki mnie nie przekonują, podczas gdy większość producentów stawia na maszyny oni dalej brną w kulki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Wytłumaczenie proste. Gość pewnie ma teraz v'ki ale nie chce sobie zamykać furtki do tarcz więc bierze piastę pod nie właśnie. To mamy się domyślać tych rzeczy czy jak...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Aj, to przepraszam Żbiku, ale nie widziałem wcześniejszej nazwy tematu Bardzo dobrze że poprawiłeś ten temat - od razu wiadomo o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmaQ Napisano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Przecież nie trzeba sie domyslać to jasne:D kasy w tym roku szkoda mi na hamulce tarczowe ale składając tarcze myśle o jej przyszłym zakupie a co do hamulców to jeźdze na magurze hs 33 dalej co do przeznaczenia to jest to xc i co z tego że wazy troche więcej nie jestem maniakiem kg;) wole mieć koło o dobrych parametrach wytrzymałościowych a waga nie jest priorytetem(dlatego wole mocne championy) chciałem piaste xt bo jeźdze na takiej z tyłu i chodzi cacy pozatym przywiązałem sie do tej marki i chciałem żeby ktoś dał mi jakąś alternatywe do tego zestawu( i z tego miejsca wielkie dzieki wszystkim który odpowiedzieli na post) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.