Skocz do zawartości

[Koło przód] do XC na 90kg bikera

ArmaQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Nosze sie z zamiarem kupna koła przedniego i zastanawiałem sie nad czymś na piaście pod tarcze XT[6 śrub] obręczy dh 19 championt DT do tego oponka panaracer Dart całośc imprezy kosztowała mnie 330 zł i zastanawiam sie czy nie można coś taniej znaleźć lub coś alternatywnego kupić :) i to moje pytanko do was... :D

No to nie dziw się, że dostajesz takie propozycje skoro nie zaznaczyłeś swojej wagi w poście...

To ma być koło do XC? Bo za bardzo ani klockowata DH19, ani megaciężkie DT Champion nie pasują do pojęcia XC... Poza tym ma to być koło pod tarcze czy pod v-ki? XT - piasta do tarczówek, a DH19 - obręcz pod v-ki... Sprecyzuj trochę kolejne swoje wypowiedzi i posty...

Do Twojej masy na pewno odpuść sobie piasty na kulkach, szukaj na maszynach. Można dostać na allegro w miarę tanio piasty przednie DT:

- http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=111340417

- http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=111479926

Szprychy - polecam DT Competition lub Sapim Laser, w zupełności mocne.

Obręcz - DT Swiss XR 4.1 lub coś z tańszych wersji disc Alexa lub Sunrimsa

No to nie dziw się, że dostajesz takie propozycje skoro nie zaznaczyłeś swojej wagi w poście...

Żbiku, że się tak wtrące temat nazywa się "[Koło przód] do XC na 90kg bikera" :)

A kolega jeszcze napisał:

piaście pod tarcze XT

czyli chce pod tarczę :D

Kriss, że tak się wtrącę ale przed moją zmianą nazwy tematu i dodaniem "dla 90kg bikera" nazywał się tylko [koło przód] do XC"...

Odnośnie tarczy to skąd Twoja pewność? Piasta zaproponowana przez autora jest pod tarcze ale obręcz (DH19) typowa pod v-ki... :)

Przecież nie trzeba sie domyslać ;) to jasne:D kasy w tym roku szkoda mi na hamulce tarczowe ale składając tarcze myśle o jej przyszłym zakupie a co do hamulców to jeźdze na magurze hs 33

dalej co do przeznaczenia to jest to xc i co z tego że wazy troche więcej nie jestem maniakiem kg;) wole mieć koło o dobrych parametrach wytrzymałościowych a waga nie jest priorytetem(dlatego wole mocne championy)

chciałem piaste xt bo jeźdze na takiej z tyłu i chodzi cacy pozatym przywiązałem sie do tej marki i chciałem żeby ktoś dał mi jakąś alternatywe do tego zestawu( i z tego miejsca wielkie dzieki wszystkim który odpowiedzieli na post)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...