rodszyld69 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 sprawdzałeś może to tylko kiepskie wykończenie
borton Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Tak próbowałem wbić igłę nie weszła.... za chwilkę kliknę kilka photo'sów( dla sprostowania, białe widełki są z roweru mojej narzeczonej Kross LEA F7 ) Jedno mnie zastanawia, o ile jest to niechlujne wykończenie, to farba powinna zakryć ów skazę. Mam rację?
rodszyld69 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 według mnie to niechlujstwo wykonania rower jest na gwarancji możesz podjedź do sklepu i powiedz że masz obawy z tym zwiazane i zobaczymy jak sklep na to zareaguje
borton Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Chłopaki ze sklepu i tak zaprosili mnie na darmowy przegląd po 60mi... myślę że pod koniec tygodnia podjadę do nich i zobaczymy co powiedzą ...Aha...zapomniałbym, na początek co będzie mi potrzebne do smarowania/czyszczenia/konserwacji....łańcucha, amortyzatora ect.
rodszyld69 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 do lag polecam brunox deo używam do dwóch amortyzatorów i się sprawdza do łańcuchów oleje z lini finish line nie używam ale mają dobrą opinię ja osobiście używam olej do pił łańcuchowych i sie sprawdza, jeżdzę na dwóch łańcuchach i do tej pory zrobiłem na nich 10 tys. km i jeszcze są
borton Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 A wiesz coś może o firmie Morgan Blue, Weldtite, Dynamic, Rock N Roll ?? ??? A do czyszczenia łańcucha benzyna ekstrakcyjna będzie dobra ? ( czy dedykowany cleaner )
rodszyld69 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 oczywiśćie że benzyna będzie OK sam osobiście szejkuję łańcuch w benzynie i pięknie myje później odstawiam żeby wyparowała i następnie oliwię nie znam tych specyfików to Ci nie powiem ja konserwuję łańcuch budżetowo zajrzyj sobie tu http://www.forumrowerowe.org/topic/53628-konserwacja-czyszczenie-lancucha-sposoby/
borton Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 Zastanawiałem się nad tym produktem :http://www.wertykal.com/pl/p/Morgan-Blue-EXTRA-DRY-LUBE-125ml/1351 Mniej więcej na ile wystarczyć może buteleczka około ml ?
borton Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 Temat na gorąco...dziś na szlaku coś zaczęło strasznie terkotać/chrobotać dokładnie w sytuacji gdy na wysokich biegach mocno "cisnę"na pedały. cóż to ?
marco68 Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Cóż nikt nie jest jasnowidzem, może najpierw zaobserwuj gdzie słychać te dźwięki, przód, tył? Korba, kaseta, przerzutka?
borton Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 Jako że R4 była składana na "świeżo" obstawiam 2 warianty...A. źle osadzony suport w mufie poleciały łożyska B. coś nie ten teges z "pedałami" ( bez podtekstów ) ( zauważyłem że moim giant kręcą się lekko bez oporów, a tu z oporem i dźwięk tak jakby się elementy docierały )UP.... faktycznie mój błąd teraz zauważyłem że we wcześniejszym poście nie napisałem skąd ten dźwięk dobiega....okolice korby .... i występuje tylko na podjazdach gdy cisnę mocno na pedały... marco68 jeśli chcesz mogę wysłać Ci na mail szybko uchwycony filmik...waga około 45mb
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.