lajfycom Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Witam serdecznie, "coś" mi przeskakuje, tak "tyrta" w okolicy korby - tylko przy mocniejszym depnięciu w pedały i tylko jak depnę prawym. Przy podniesieniu roweru ręką i próbie kręcenia takiego efektu nie ma. Łańcuch idzie równo. Dodam,że ostatnią trasę zrobiłem w dość mocnym deszczu i błocie, a dzisiaj czyściłem i smarowałem łańcuch. Sprawdziłem korbę, pedały, łańcuch i nie mam pojęcia skąd dobiega ten odgłos, wszystko wygląda ok. Jest on w jednym i tym samym momencie przy mocniejszym depnięciu niezależnie od przerzutki. Jakieś pomysły?
Rocky98 Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/112590-naped-nacisk-skrzypienie-w-okolicach-korby/
lajfycom Napisano 30 Lipca 2014 Autor Napisano 30 Lipca 2014 Dodam, że rower mam miesiąc i nakręciłem nim ledwie 400km
Mod Team mrmorty Napisano 30 Lipca 2014 Mod Team Napisano 30 Lipca 2014 gwarancję ma? jak ma to niech zaniesie!
lajfycom Napisano 30 Lipca 2014 Autor Napisano 30 Lipca 2014 Ma, ma ale zamawiany przez internet, więc nie bardzo chce odsyłać i być bez roweru
paweloko Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Miałem podobnie, pomogło nasmarowanie kulek w pedale.
lajfycom Napisano 31 Lipca 2014 Autor Napisano 31 Lipca 2014 Problem rozwiązany kulka przy korbie z lewej strony nasmarowana, z prawej sucha jak ... przesmarowałem najzwyklejszym smarem i "terkotanie" ustało. Nie chcę zakładać nowego tematu, by nie zaśmiecać forum, a dopiero zaczynam przygodę z rowerkiem. Mam też taki problem, nie wiem czy to normalne. Hamulce przód i tył. Przy mocniejszym naciśnięciu klamki strasznie piszczą, jak tak z trzy razy ostrzej zahamuje to później już jest ok, ale po 15-20 minutach bez hamowania efekt powraca. Rowerem zrobilem 400km. To musi się wpracować, czy smarować/regulować gdzieś? Hamują ok i efekt ten jest niezależny od pogody.
dawkon13 Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Na takie piszczenie hamulców u mnie pomaga przykręcenie ich pod lekkim kątem do obręczy
BikerLight Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 , jak tak z trzy razy ostrzej zahamuje to później już jest ok, ale po 15-20 minutach bez hamowania efekt powraca Wyczyść klocki i obręcze jakimś alkoholem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.