Skocz do zawartości

[rower] eurobike cross trail 0.1

timbu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, 

Potrzebuję porady w związku z aukcją na allegro:

http://allegro.pl/rower-eurobike-trail-o-1-lepszy-od-kands-maestro-i4453969100.html

gdzie sprzedający, konfrontując rower z kands maestro, przedstawia bardzo ciekawą specyfikację. 

Jednak czegoś nie rozumiem. Eurobike cross trail u producenta:

http://www.eurobike.pl/rowery-eurobike/rowery2013/cross/crosstrail01

kosztuje 1699 zł i ma inną specyfikację (np przerzutka przednia jest acera a na allegro alivio).

Co o tym myślicie, warto rozważyć ten zakup i skąd te różnice? O kands maestro słyszałem (czytałem) sporo i byłem już prawie zdecydowany, a tu pojawił się nagle ten rower :)

z góry dziękuję

Napisano

Poproś sprzedawcę o prawdziwe zdjęcia wymienionych komponentów.

Zdjęcia, które zamieszcza pod specyfikacja to zdjęcia Kandsa Maestro a nie Eurobike'a.

Napisano

Dzięki, na pewno poproszę. Póki co nie mogę się od rana dodzwonić. A po czym to widzisz?

Napisano

Eurobike z tego co mi wiadomo występuje tylko w jednej kolorystyce biało-niebieskiej (na zdjęciach czarny).

Na zdjęciu tylnej przerzutki wyraźnie widać naklejkę z napisem "www.trans-rower.pl", która jest umieszczana na rowerach Kands.Na obręczy koła widnieje naklejka charakterystyczna dla Kandsa. Pancerze linek tez charakterystyczne dla Kandsa (ver.2013). Generalnie sprzedawca  Eurobike'a lekko w ciula poleciał.

Napisano

Dodzwoniłem się: Pan twierdzi, że jest to ten model dokładnie model i specyfikacja na 100% prawdziwa. Twierdzi, że jest błąd na stronie producenta (odnośnie przerzutki) i że to co ma na aukcji, odpowiada specyfikacji z roweru jaki otrzymał od eurobike. 

Co do zdjęć, przyznaje otwarcie, że są to kandsa, ale tylko te, które wyglądają identycznie (te same podzespoły). Ma mi przesłać na maila te elementy, które się różnią od maestro.

Ogólnie jestem naprawdę zaciekawiony. 

Napisano

Eurobike jest mało poważną firmą z tego powodu, że nie aktualizuje specyfikacji rowerów swojej marki na stronie (ale także Corratec, których jest dystrybutorem, ale akurat ich wyposażenie można sprawdzić na stronie producenta). Byłem w ich siedzibie, dziewczyna planowała zakup CrossTraila 1.0, specyfikacja modelu nie odpowiadała tej ze strony. Była lepsza. :) Oni czasem wrzucą do osprzętu to, co mają na magazynie, stąd te rozbieżności. Mało to poważne, ale same rowery są solidne i bardzo je polecam.

Koniec końców dziewczyna kupiła Corrateca, którego specyfikacja też nie do końca odpowiada tej na stronie producenta.

Napisano

Pan dosłał zdjęcia - oceniam pozytywnie. Plus Twoja opinia PSz i zdecydowałem się - zamiast maestro kupiłem tego aurobike'a. Jutro pewnie będę miał go w bydgoszczy. Nie wiem czy po kilku dniach wstawić swoją opinię o nim? To już chyba w innym miejscu na forum bym musiał??

Jeszcze raz dzięki

Napisano

Poproszę o informację co z tym rowerkiem. Też go wypatrzyłem, ale zdjęć nie dostałem, Pan powiedział że kiepsko u nich z czasem. Muszę w miarę szybko podjąć decyzję Maestro vs eurobike, więc jeśli to nie problem to poproszę o pomoc. :yes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...