Skocz do zawartości

[2000-2300zł] Kross mtb czy cross?

sosnasss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam użytkowników. Po kilku latach braku własnego roweru chciałbym kupić nowy rower, który starczy na kilka długich lat użytkowania. Zainteresowany jestem głównie firmą Kross, mam blisko sklep, gdzie głównie są rowery Kross, Merida, Kellys. Poza tym wielu znajomych zdecydowało się na tą markę i są zadowoleni, szczerze polecają. Co do użytkowania, kiedyś jeździłem bardzo dużo, w różnym terenie, nie oszczędzałem roweru, przeżył wiele, później rower skradziono, nie odnalazł się, i przez kilka lat jeździłem jedynie czyimś pożyczonym na jakieś wycieczki rowerowe, czy nad jezioro itp. W moich stronach jest sporo ścieżek rowerowych i utwardzonych nawierzchni głównie, ale wiem, że gdy już poczuję rower będę się zapuszczał dalej w nieznane tereny, jeździłem zawsze dość dynamicznie a nawet agresywnie. Rozważam Kross Level A3/A4 lub Evado 3.0. Wiem, że to zupełnie inne rowery, normalnie wziąłbym evado ze względu na więcej utwardzonych nawierzchni i proporcje miasto/teren 70/30. W sklepie doradzono mi levela, ze względu na agresywny styl jazdy i osprzęt, ale wiem, że cena wtedy podejdzie pod 2500 zł :/ Interesują mnie hudrauliki, choć na v'ki nie narzekałem, ale chciałbym pójść o krok wyżej w użytkowaniu na 5-10 lat. Mam 26 lat, wzrost ok. 187-190, waga 75-77 kg i długie nogi. Jeśli możecie coś doradzić ze swojej strony, opisać podane przeze mnie modele ich osprzętu, ku któremu się bardziej kierować byłbym wielce wdzięczny! :) dodam, że kolega ma levela A4 2014, miałem się okazję przejechać i jeździło mi się bajecznie, ale czy na długich trasach kiedy zrobię kilkadziesiąt km poza miastem też będzie tak bajecznie to mnie zastanawia. Evado poleca tez kilku znajomych. Chciałbym by rower jak i osprzęt posłużyły lata, bo nie jestem maniakiem modyfikowania rowerów pod siebie, gdyż nie bardzo znam się na osprzęcie, tyle co poczytałem na waszym forum. Z góry dzięki za odpowiedzi, sugestie, rozwiązanie moich wątpliwości. Pozdrawiam

Napisano

jezeli cross to evado  4.0 jak postarasz sie o rabat to będzie on w twoich widełkach cenowych jeżeli mtb to levvel 4 do obydwóch warto dopłacic ale pytaj sie o rabat jak dobrze porozmawiasz to 10% dostaniesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...