siejak1 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Witam zauważyłem pewien problem dzisiaj otworzyłem swój amortyzator i zobaczyłem coś takiego: http://screenshu.com/static/uploads/temporary/gb/oq/44/7i1l91.jpg http://screenshu.com/static/uploads/temporary/iw/bf/9u/fdysls.jpg Amortyzator był dobrze smarowany od dołu zawsze wlewałem ok 10ml. oleju 15wt od rock shox. Te przetarcia są na wysokości dolnych ślizgów i nie wiem czy to jest wina starych ślizgów czy słabej anody? Amortyzator ma 1.5roku od nowości przeszedł 1 całkowity serwis wymieniany olej co ok 3miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Widywałem takie coś u tych co w większości mają załączoną blokadę. Nie wiem jak u Ciebie ale nie masz się czym martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Blokady używałem może z 5 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Mam to samo w SIDzie, kupiłem używke w bdb stanie, no nic, smaruje i jade dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 A patrzyłeś na stan ślizgów ? Bo u mnie ślizgi wyglądają ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) widziałem sporo takich odbarwień, sam takie posiadam, najczęściej w roczniku 2009. Na nic to nie wpływa Edytowane 30 Lipca 2014 przez rkopec16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi