Skocz do zawartości

[spodenki] Co pod luźne spodenki z wkładką

kuku83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

300 też kiepska (200 różni się tylko tym od 300, że 200 ma 9mm gdzie 300 ma 12mm), a niestety do wewnętrznych spodenek nic lepszego niż 300 nie dają. Uśmiać się można jak piszą, że wkładka 200 jest przeznaczona do 1-2 godzinnych jazd, 300 - 1-3h. Wkładka 600 dla jazd 4h i więcej, a to już gatki typu Lycra.

Należy zaznaczyć, że endura ma 11 męskich rodzajów wkładek. 200 i 300 są na samym, najgorszym, końcu.

http://www.endurasport.com/suport_technology.asp#technology_seat_pads_men

Napisano

Dobrze że ich jeszcze nie zamówiłem, a właśnie jutro już miałem bankowo je zamawiać.

Wczoraj u siebie w Go Sporcie były luźne spodenki już z dopiętymi bokserkami firmy Vezuvio BCM i z tego co zapamiętałem, to miały żółtą wkładkę, niestety oprócz tego nie wiem co to za firma, i czy robi w miarę dobre jakościowo ciuchy ??? Macałem tą wkładkę i była dość gruba, tylko problem w tym że mieli rozmiar M który niestety był na mnie mały, ale we wtorek mają mieć dostawę, więc jeśli trafiłby się rozmiar na mnie, to może warto się zainteresować ???

Napisano

Ja po przeczytaniu postów na forum zakupiłem spodenki hummvee (pierwsze moje rowerowe) i spodenki mogą być. Super materiał nie widać że człowiek spocony nie chodzi się z plamą na tyłku. Jak ułoży się je na sobie podczas jazdy to jest ok i ich nie czuć. Bielizna jest ekstra trzyma się i przylega do ciała jak żona do wypłaty.

Jedyna rzecz jaka mi nie pasuje to to że gdy człowiek odpowiednio się spoci to wkładka .... powiedzmy składa się w pół i rżnie w tyłek. Ale chwila tyłek do góry i leży znowu na płasko. Być może problem w tym że mam dosyć szerokie siodło.

Ja spodenek z bielizną nie spinam ponieważ gdy są spięte razem bielizna jest za nisko przedłużenia pleców, i automatycznie brakuje mi drena tego co spływa z pleców.

To takie moje subiektywne odczucia, warto wcześniej przymierzyć. Przed zakupem mierzyłem zestaw z decatlonu i odrazu je wywaliłem, wolałem dołożyć 70 zł niż się źle czuć. Hummvee ma multum kieszeni.

Ale wokół komina jeździ mi się najlepiej w bieliźnie fjorda i krótkich spodenkach umbro (szmaciaki do wf-u).

Napisano

Ja kupiłem bokserki croso accent. Takie mi w sklepie polecili i takie wziąłem. Wczoraj pierwsze 57km w nowych gatkach i wrażenia raczej pozytywne. Zobaczymy jak będzie dalej. Ból dooopy już aż tak nie doskwierał ale niestety otarcia z poprzedniej wycieczki tak :/. Tu nawet gacie z wkładką nie pomogą ;). Trzeba zaleczyć.

Napisano

Dziś będę w Intersporcie i może tam coś wybiorę, ostatnio jak tam byłem to mieli dość duży wybór spodenek z firmy Nakamura, ale nie sprawdzałem ich tak szczegółowo, bo zdecydowany bylem na te z Endury, ale dziś obejrzę je dokładniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...