Darek14 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Wkładka z serii 200 jest po prostu beznadziejna.
arekm Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 300 też kiepska (200 różni się tylko tym od 300, że 200 ma 9mm gdzie 300 ma 12mm), a niestety do wewnętrznych spodenek nic lepszego niż 300 nie dają. Uśmiać się można jak piszą, że wkładka 200 jest przeznaczona do 1-2 godzinnych jazd, 300 - 1-3h. Wkładka 600 dla jazd 4h i więcej, a to już gatki typu Lycra. Należy zaznaczyć, że endura ma 11 męskich rodzajów wkładek. 200 i 300 są na samym, najgorszym, końcu. http://www.endurasport.com/suport_technology.asp#technology_seat_pads_men
kuku83 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Dobrze że ich jeszcze nie zamówiłem, a właśnie jutro już miałem bankowo je zamawiać. Wczoraj u siebie w Go Sporcie były luźne spodenki już z dopiętymi bokserkami firmy Vezuvio BCM i z tego co zapamiętałem, to miały żółtą wkładkę, niestety oprócz tego nie wiem co to za firma, i czy robi w miarę dobre jakościowo ciuchy ??? Macałem tą wkładkę i była dość gruba, tylko problem w tym że mieli rozmiar M który niestety był na mnie mały, ale we wtorek mają mieć dostawę, więc jeśli trafiłby się rozmiar na mnie, to może warto się zainteresować ???
chudeusz09 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Nie chcę zakładać nowego tematu więc się podepnę. Czy takie gatki są w ogóle coś warte? http://www.decathlon.pl/bokserki-na-rower-mskie-id_8048808.html Od jakiegoś czasu zaczynam mieć problem z tylną częścią ciała po wycieczkach 60-70km .
ezios Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Ja po przeczytaniu postów na forum zakupiłem spodenki hummvee (pierwsze moje rowerowe) i spodenki mogą być. Super materiał nie widać że człowiek spocony nie chodzi się z plamą na tyłku. Jak ułoży się je na sobie podczas jazdy to jest ok i ich nie czuć. Bielizna jest ekstra trzyma się i przylega do ciała jak żona do wypłaty. Jedyna rzecz jaka mi nie pasuje to to że gdy człowiek odpowiednio się spoci to wkładka .... powiedzmy składa się w pół i rżnie w tyłek. Ale chwila tyłek do góry i leży znowu na płasko. Być może problem w tym że mam dosyć szerokie siodło. Ja spodenek z bielizną nie spinam ponieważ gdy są spięte razem bielizna jest za nisko przedłużenia pleców, i automatycznie brakuje mi drena tego co spływa z pleców. To takie moje subiektywne odczucia, warto wcześniej przymierzyć. Przed zakupem mierzyłem zestaw z decatlonu i odrazu je wywaliłem, wolałem dołożyć 70 zł niż się źle czuć. Hummvee ma multum kieszeni. Ale wokół komina jeździ mi się najlepiej w bieliźnie fjorda i krótkich spodenkach umbro (szmaciaki do wf-u).
chudeusz09 Napisano 8 Sierpnia 2014 Napisano 8 Sierpnia 2014 Ja kupiłem bokserki croso accent. Takie mi w sklepie polecili i takie wziąłem. Wczoraj pierwsze 57km w nowych gatkach i wrażenia raczej pozytywne. Zobaczymy jak będzie dalej. Ból dooopy już aż tak nie doskwierał ale niestety otarcia z poprzedniej wycieczki tak :/. Tu nawet gacie z wkładką nie pomogą . Trzeba zaleczyć.
Mod Team adamos Napisano 8 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 8 Sierpnia 2014 @kuku83Może zainteresują Cię te przecenione szorty Altury: http://www.evanscycles.com/products/altura/summit-baggy-shorts-ec047092
kuku83 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Napisano 8 Sierpnia 2014 Dziś będę w Intersporcie i może tam coś wybiorę, ostatnio jak tam byłem to mieli dość duży wybór spodenek z firmy Nakamura, ale nie sprawdzałem ich tak szczegółowo, bo zdecydowany bylem na te z Endury, ale dziś obejrzę je dokładniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.