walus24 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Witam. Chciałbym wymienić napęd (właściwie to kolega) w rowerze firmy eurobike, model agressive (2011). Aktualny napęd: korba: suntour sr xct 44x32x22 (suport jakiś no name) łańcuch: kmc (modelu nie znam) kaseta: shimano hg-41 7s Na wymianę kasety, suportu, łańcucha, kasety chce przeznaczyć 350zl. Powiedzcie mi, czy jest jakaś szansa, na zmianę korby z kwadratu na octalink, oczywiście mieszcząc się w tym budżecie? Moja propozcja korba: shimano fc-m311 (nie wiem jaki byłby dobry, budżetowy suport do niej) kaseta: hg-41 7s łańcuch: kmc x8 93 Liczę na waszą dobrą (jak zwykle) pomoc, pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Korbę weź 361 na octa, kasetę hg41 bądź 51 jaką w sumie znajdziesz to bo już powoli unikaty. Możesz tez srama pg 730 lub wyższa jak znajdziesz. korba z suportem ok 130-140zł, kaseta z 50 co daje 200 i masz 150 na łańcuch wiec można spokojnie 2 connex kupić 800tki lub inne dobre łańcuchy i na spinki zostanie i browarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Dzięki . Kolega stwierdził, że 361 jest słabą korbą. Tylko czy przy jezdzie w wiekszosci miejskiej potrzebna mu lepsza? Dodam, że jeśli teren to lekki ze względu na opony. @EDIT Jaki suport na octalink mógłbyś polecić? Wysłane z mojego LG-E610 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.