kjubersson Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 Witam wszystkich forumowiczów, Chciałbym zacząć możliwe szybko i zwięźle. W ostatnio sobotę wybrałem się na Singletrack do Świeradowa-Zdroju. Po odbytej jeździe kiedy musiałem rower przywieść do domu ściągnąłem przednie koło. Ku mojemu zdziwieniu po ponownym założeniu i zapięciu klipsa tarcza przemieszcza się i ociera o jeden z klocków. Gdy klips jest odpięty wszytko wydaje się być spasowane ok. Dodam jeszcze że za poprzednimi razami kiedy ściągałem koło ani razu nie zdarzyło się aby krzywo zostało założone. Ktoś może mi podpowiedzieć co może być źle, albo co ewentualnie mogło się skrzywić jeśli już. Próbuje naocznie zobaczyć jakieś krzywizny lecz niestety nie widzę. Może coś trzeba wyregulować bo dość intensywnej jeździe w górach? Z góry dzięki za pomoc i wszelkie rady, a pod spodem dodam zdjęcia obrazujące sytuację.
szybkilopez Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 Mogły się poluzować śruby od zacisku, tarczy. Jak wyjmujesz koło do transportu dobrze jest wsadzić między klocki twardego kawałek plastiku ciut grubszego niż tarcza żeby później nie było takich historii. Przy takich upałach płyn mógł się ciut rozszerzyć i tłoczki się więcej wysunęły, no i ocierają klocki o tarczę.
kjubersson Napisano 29 Lipca 2014 Autor Napisano 29 Lipca 2014 Dzięki za radę z tym plastikiem. Ale odkręciłem zacisk i wyregulowałem go na zacisku. Chodzi jak marzenie .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.