Skocz do zawartości

[przerzutka] z hakiem - bedzie pasowac do singlespeeda?

adrys17

Rekomendowane odpowiedzi

Mam rame do singlespeeda , czyli bez haka na przerzutke, na allegro zauwazylem aukcje gdzie jest przerzutka z hakiem, czy to znaczy ze moge ja zamontowac do ramy nie przystosowanej do przerzutek? http://www.allegro.pl/item111919582_okazja...0_z_hakiem.html

I jeszcze takie pytanie, czy mozna jezdzic tylko na tylnej przerzutce, tzn bez przedniej- lancuch nie bedzie spadal??? Aha i czy jesli ta przerzutka jest na 6-7 przelozen a ja kupilbym kasete na 8 to bedzie to jakos dzialalo?

To znaczy ze moge kupic jaki kolwiek hak a i tak bedzie pasowal? Hmmm troche to dziwne , bo jak ogladalem haki w necie to kazdy byl przystosowany to konkretnego modelu ramy. A jak bym kupil ten hak to przezutka by dzialala tak jak trzeba? Bo byla bytroche przesunieta na zewnatrz. A tylko spytam, gdzie bym przymocowal ten hak??? Do osi piasty ( piasta na zacisk ) , czy troche za nia na srube.?

Haki o ktorych ty mowisz to sa haki do ramy w ktorych sa one wymienne i standardowe.

Natomiast tylko w ogole nie masz haka , i nie miales ;]

Kupuje sie specjalny hak montowany jakby pod os piasty - os nanakretki wtedy musi byc , i skrecajac kolo trzyma ono hak ( dodatkowo mala srubka z nakretka tam jest ktora stabilizuje to polaczenie )

W linku z allegro taki hak juz jest z przerzutka wlasnie , specjalnie przeznaczony do starszych ram bez hakow do przerzutek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...