oesz Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Witam, mam zagwozdkę. Czy karbonowa kierownica faktycznie pochłania drgania podłoża, czy podobny efekt - ale za to tańszy- da nawinięcie owijki podwójnie? Na wadze aż tak bardzo mi nie zależy, głównie na komforcie. Posiadam kierę Ritchey WCS Evocurve i nie wiem czy jest sens zamieniać ją na wersję karbonową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Też tak się zastanawiałem zamawiając karbonową wersję Ergonovy, która... jest cholernie twarda i sztywna, nic nie tłumi i obtłukuje łapy na bruku. Zatem lepiej na alu dać żelową owijkę i zaopatrzyć się w dobre rękawiczki. Kup sobie opony 25 mm. Opór toczenia niewiele wzrasta, a komfort znacząco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oesz Napisano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Dzięki za pomoc. Tak właśnie zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.