Fenthin Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Przełożenia i waga to kwestia zamocowanego na rowerze osprzętu. Podstawowa rzecz, jaka różni rower górski od szosowego to nie korba czy opony, lecz geometria i pozycja zajmowana na rowerze.
dies Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 Szanowni Państwo,nie znam się na rowerach, więc zwracam się do Państwa o pomoc/radę.Przymierzam się do kupna roweru francuskiej marki Optim'Alp (typ DownHill).To, co mnie niepokoi, to fakt, że rowery tej marki są wyłącznie sprzedawane we francuskich Hipermarketach "Cora". No chyba, że się mylę... Druga rzecz... czy jest sens kupować rower typu DH, skoro używałgo będę przede wszystkim po jeździe po mieście, lasach...Bardzo proszę o radę.Pozdrawiam.
Cakhil Napisano 30 Lipca 2014 Autor Napisano 30 Lipca 2014 Mam okazję kupić rower crossowy Scott Sportster P5 ; http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/miejskieturystycznecrossowe/11528-sportster-p5 Jednak pytanie czy opłaca mi się sprzedać Centuriona i kupić ten czy lepiej w Centurionie kupić węższe opony z bieżnikiem slick? I od strony technicznej który rower jest lepszy? Tutaj jeszcze raz Centurion ; http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/794/Centurion.Backfire.50
szymek254 Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Osprzetowo te rowery za wiele się nie różnią ale w tym crossowym jest większa korba i koła jak to wręcz w wszystkich crossowych rowerach takim rowerem z mocą w nogach dasz radę utrzymać tępo kolarza ale jak będzie dość mocne tempo np. 40 km/h to mozesz mieć problem bo korba jednak będzie mniejsza. Proponuję sprzedać tego centuriona dołożyć jakieś 200, 300 zł i kupic jakiegoś lepszego crossa bo ten co pokazałeś do jakiś świetnych nie należy.
Fenthin Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Rower crossowy przy jeździe po asfalcie i tylko asfalcie to wyłącznie półśrodek. A jak wiemy półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Cakhil Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Byłem dzisiaj w sklepie rowerowym i kupiłem opony 12,5 z bieżnikiem slick i jeździ mi się teraz znacznie lepiej i lecej. Dzięki za pomoc temat można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.