smothero Napisano 27 Lipca 2014 Napisano 27 Lipca 2014 Witam, jaki wpływ ma mocowanie hamulca tylniego oraz mocowania stopki na sztywność i wytrzymałość ramy? Czy mogę bezpiecznie usunąć te elementy bez obawy o złamaniu lub uszkodzeniu ramy?
djzatorze Napisano 27 Lipca 2014 Napisano 27 Lipca 2014 Chodzi o półeczkę do cantileverów oraz blaszkę z dziurą między suportem a tylnym kołem? Jeżeli tak to półeczkę bym ciął bez obaw, ale blachę dobrze by było zastąpić jakąś rurką. Rozumiem że problemy z prześwitem dla większych kół?
smothero Napisano 27 Lipca 2014 Autor Napisano 27 Lipca 2014 Chodzi o te elementy. Wiesz co bardziej chodzi o estetykę nie podobają mi się te blachy a przy ostrym kole hamulec i tak nie potrzebny no im mniej tym lepiej. To co mogę wywalić blaszkę od hamulca ale tą przy suporcie zostawić?
Roonin Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 A jak myślisz? Masz cieniutki tylny trójkąt i wzmocnienie prawie w 1/3 długości górnych widełek. Przecież to będzie wiotkie jak trzcina.
smothero Napisano 28 Lipca 2014 Autor Napisano 28 Lipca 2014 To wzmocnienie chroni przed rozchylaniem widełek czy przed bocznymi zgięciami?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.