z0neee Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Hey, Odebrałem rower z serwisu gdzie zrobili mi przegląd całego amorka + hamulców. Rower kupiłem używany. Dziś podczas jazdy z górki po asfalcie zauważyłem, że kiedy hamuję przodem amorek wpada w ogromne wibracje ;/ Podmieniłem klocki i nadal to samo, może to wina tarczy? Boję się, że amorek będzie do wyrzucenia a tak się nim jarałem ;/ Kiedy hamuję nawet przy prędkości 10 km/h czuję takie minimalne drgania. Zaciskam hamulec podczas postoju i ruszam rowerem to nie ma żadnych wyczuwalnych luzów w amorku, kompletnie nic. Macie jakieś pomysły? Co już zrobiłem:Podmieniłem klocki Docisnąłem mocniej koło I nadal nic ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Luzy na sterach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 nie ma luzów w sterach. Ewidentnie coś wibruję/drga w okolicy zacisku przez co całe golenia latają jak psu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Jak było prze serwisem?? Jaką masz tarczę, model wielkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 nie mam pojęcia jak było przed serwisem bo na nim nie jeździłem - uraz ręki ;[ Kupiłem, postał w garażu z 2 miesiące i potem trafił do serwisu. W sumie w tym serwisie spier*** mi blokadę, wcześniej działała a teraz praktycznie nie blokuję ale i tak jej bym nie używał wiec specjalnie nie jestem zły. Najlepiej jakbym pożyczył od kogoś koło i wsadził do mojego bajka ale nie mam za bardzo od kogo, w domu 3 rowery ale na v-brake'ach Tarcza formula 180mm montowana fabrycznie z tego co widzę - hamulce oro k18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 To jest kłopot hamulców, klocków bądź tarczy. Spróbuj zmienić klocki na początek, jeśli masz jakieś metaliki wsadź tam żywiczne i zobacz czy pomoże. Jeśli nie pomoże pożycz od kogoś tarczę i zobacz czy wtedy wibrację będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Klocki zmieniałem przód - tył i nic to nie pomogło ale nie mam pojęcia jakie to są w ogóle klocki. Zastanawiam się czy nie kupić tarczy hs1 180 tylko nie wiem gdzie dokonać zakupu na allegro trochę podróbek ;/ Znalazłem coś takiego:"Też mnie dopadł syndrom brudnej tarczy - objawia się to szarpaniem przednim widelcem przy hamowaniu tak jak aby miał luzy." Idę czyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.