TomekW Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Na poczatek troche danych teechnicznych Przeznaczenie : ALLMOUNTAIN (KOŁO 26") Skok : 100mm Goleń górna : Stal wysokogatunkowa STKM (28,6mm) Goleń dolna : Aluminium Rura sterowa : Stal wysokogatunkowa STKM 1 i 1/8"(28,6mm) Długość rury sterowej : 255mm(1 i 1/8"(28,6mm) AHEAD System tłumienia : Elastomer Amortyzacja : Sprężyny Rodzaj hamulców : V-brake/Tarczowe Kolor : Czarny/Srebrny Regulacja : Napięcie wstępne sprężyny/Mechaniczna blokada skoku Waga : 2350 gr. Tak wyglada w moim biku : http://img408.imageshack.us/my.php?image=dscn18179ve.jpg Pierwsze wrazenie calkiem pozytywne . Jako uzytkownik Capy T4 uwazam , ze SR prezentował sie solidnie , tej pewnosci dodawały golenie 28,6 . Poczatkowe kilometry napawały optymizmem ( oczywiscie bez przesady ) , amor chodził dosc płynnie . Na moje 80 kg , był moze troszeczke za miekki , jednak dobrze mi sie jezdziło na nim . Blokada w tym amorze działa , chociaz ciezko sie przyzwyczaic do jazdy na sztywniaku - zadnego , naweet minimalnego drgniecia goleni po zablokowaniu . Po około 1000 km pojawiły sie luzy , jeednak nie bylo one aaz tak duze , zeby mogło to niepokoic . Obecnie amor ma najechane prawie 2k i potwierdza sie , ze za 180 zl nie kupimy dobrego amora. Luzy sa juz mocno wyczuwalne , guma chroniaca jest poszarpana i popękana ( wlasciwie to nie wiem dlaczego ) . Mam nadzieje dojechac jakos na nim do konca sezonu , chyba ze sie rozsypie juz całkowicie.... Do jazdy po parku ( chociaz po co komu 100mm w parku ) to by sie nadawał . Uprawiam XC i to w tym sezonie wyjątkowo "lekkie" i na tym etapie nie powinien byc w takim stanie . Smiem powiedziec , ze wytrzymal mniej niz moja CApa To co mnie zdziwiło to zastosowanie , nadmienione przez producenta ... Allmountain ? hehe ... smieech na sali ... Ocena w skali 1-10 - 3 z minusem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 (edytowane) Chmmm też posiadam XCMa tyle że nie z lock out`em przebieg ponad 1450km nie wiem jak poznać luzy. Ale od jakiegoś miesiąca unosząc koło do guóry i puszczając je amorek wydaje dźwięki - lecz golenie sie nie ruszają (przynajmniej tak mi sie wydaje). Nie wiem co to (domyślam się że to są luzy) ale dla pewności zamieszczam nagranie . Oceniam go na 7 (oczywiście jeśli to luzy słychać to daje 4 ) Edytowane 1 Lipca 2006 przez Blizzard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik XC Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Waga : 2350 gr. dodam ze te waga to katalogowa, realnie on wazy 2690gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kas Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 A więc odradzacie ten amrtyzator? Lepiej brać RST Gila T6 lub XCP 75? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 dodam ze te waga to katalogowa, realnie on wazy 2690gr Zapomnialem wlasnie o tym napisac hehe no wazy troche ... BYc moze bedzie wytrzymalszy od XCP i Gili . W tym przedziale nigdy nic nie wiadomo...Jak Ci waga nie przeszkadza to bierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczu Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Podczepie sie pod temat. Moj model to XCM - H - LO ( z olejem) skok 80mm Mam juz przejechane 1200 km na nim i zadnych luzow nie mam( sprawdzalem bardzo dokladnie zeby nie oszukac), dziwie sie nawet ze wy juz macie Amor calkiem przyzwoity nierownosci nawet wybiera, nawet i mniejsze gdy ustawimy go zeby byl bardzo miekki. Blokada dziala i nic sie nie objawia zeby mialo byc inaczej. Jezdze przewaznie w lesie, lubie docisnac na zjazdach i nic nie wskazuje ze amor by z tego powodu cierpal. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Ale Ty masz model z olejem i 80mm skoku. Czyli teoretycznie mniej podatny na wystepowanie luzów z racji mniejszego skoku Roznie bywa z amorami . MOj ma 2000 km i ma luzy P.S. Tak wogle to zapraszam do tematu "Rzeszów - wspolne wypady " . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Hmm ... myslalem , ze gorzej byc nie moze ... jednak sie pomylilem 3200 km przebiegu , duuuze luzy , wogle to nie wiem czy on działa ? Czasami mimo iz opieram sie na kierze to amor ani drgnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Przeznaczenie : ALLMOUNTAIN (KOŁO 26") Ekhem.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xhakeem34x Napisano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 dodam ze te waga to katalogowa, realnie on wazy 2690gr ważyłem przy zakupie SUNTOUR XCM LO 100mm - równe 2400g ! po docięciu rury waży ok 2300g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tedzik3 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 ja mam na nim przejechane 250 km. ostatnio zauważyłem że w takcie jazdy w bardzo mokrych i błotnistych warunkach po prostu amorek nie działa wbije się troszeczkę i tak już zostaje. nawet próbowałem naciskać na kierownice z całej siły a on ledwo co drgnął a co w tym najlepsze ze dzisiaj po jeździe umyłem rowerek przeczyściłem golenie i poczekałem trochę aby cały rowerek trochę przeschnął i niespodzianka.. amorek chodzi bez problemowo.. ta sytuacja juz dwa razy mi się powtórzyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 6 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 To dlatego że uszczelki w tym amorku są tylko dla picu, a brud i tak się dostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tedzik3 Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 postawiłem dzisiaj rowerek do pokoju i amorek działa bez zarzutu a na dworze przy temp ok + 5 znowu ledwo co działał :/ postawiłem dzisiaj rowerek do pokoju i amorek działa bez zarzutu a na dworze przy temp ok + 5 znowu ledwo co działał :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 myślę że przy cenie 180zł luzy po 2000km nie są wielkim zmartwieniem xD ps cały czas odnoszę się do xcr z olejem inne wersją zdają się być bezcelowe ta jest bardzo fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi