mala09 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Witam, po każdej trasie boli mnie podbrzusza po lewej i prawej stronie. Ból przypomina bolące jajniki, w żaden sposób nie przypomina bólu mięśni. Jeżdżę od niedawna i zastanawiam się czy to normalne czy mam się martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 A co sądzi o tym ginekolog? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 No, Kamila, z takim pytaniem na forum gdzie ponad 90% użytkowników to faceci? Skąd my to mamy wiedzieć? Z takimi sprawami do lekarza, ze zdrowiem nie ma żartów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mala09 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Miałam nadzieję, że więcej kobiet się tu udziela (jestem tu pierwszy raz).. a poza tym nie mam pewności, że to jajniki.. w każdym bądź razie: dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 W lipcowym Rowertourze jest wywiad z ginekologiem - może jeszcze zdążysz poczytać w jakimś salonie prasowym. Według niego przy dobrze dobranych spodenkach z pampersem i dobrze dobranym i ustawionym siodełkiem nie powinno być problemów - więc może nad tym drugim aspektem trzeba popracować? Zależy jeszcze jakie te trasy - czy po 30-40 czy 150-200km. Ale przy jednych i drugich nie powinno nic boleć, o ile rower jest do Ciebie dopasowany. Także jeśli regulacje nie pomogą myślę że problem powinien rozwiązać lekarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mala09 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Dzięki wielkie, muszę poczytać więcej o ustawieniu siodełka, bo rower chyba jest dobrze dobrany i spodenki też ok :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Dobrać dobre siodło to jest wyzwanie, a druga sprawa ustawienie go. Czasem przesunięcie czy podniesienie, opuszczenie nosa o centymetr czuje się w pupie na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mala09 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Czyli metoda prób i błędów :-) dzięki wielkie, już wiem na co zwrócić uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Siodełko masz zwykłe? Bo są takie specjalnie projektowane dla kobiet. np: http://allegro.pl/wtb-deva-pro-siodelko-damskie-biale-rowertour-i4428122202.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mala09 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 No właśnie zwykłe, dopiero niedawno kupiłam rower i nie wiedziałam od czego zacząć.. a czym się sugerować przy kupnie damskiego siodełka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Jak w przypadku każdego siodełka, szerokość jego powinna być dobrana do rozstawu kości kulszowych. w profesjonalnych sklepach rowerowych mają takie siedzisko służące do pomiaru tej odległości. tą i tylko tą metodą można idealnie dobrać siodełko pod siebie, inaczej to będzie loteria. Natomiast siodełka damskie są trochę inaczej wyprofilowane niż męskie, z uwzględnieniem różnic w anatomii. Czy to dużo daje? nie wiem. Sporo kobitek jeździ na zwykłych siodełkach i nie narzeka, gdzieś kiedyś czytałem na jakimś forum ze facet kupił sobie Devę i zadowolony był . Raczej dobranie odpowiedniej szerokości jest ważniejsze, ale jak już byś miała kupować nowe siodełko to warto kupić wersję damską, choćby z tego powodu ze są przeważnie tańsze od zwykłych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.