tOmki Napisano 26 Lipca 2014 Napisano 26 Lipca 2014 Rama to Kellys Magic, zamówłem bagażnik Arsenal i mam mały problem z montażem - nie jestem pewien co do otworów. Śruby, które dostałem w komplecie z bagażnikiem są za małe do tego otworu, kupiłem metryczne 6, te okazały się za duże. W otworze jest jakiś gwint, tylko jaki. Ewentulanie kupię adaptery do montażu.
robertrobert1 Napisano 26 Lipca 2014 Napisano 26 Lipca 2014 Podjedż do lepszego żelażniaka. Tam na pewno dobierzesz odpowiednią śrubę zarówno pod względem, średnicy, rodzaju gwintu jak i długości.
tOmki Napisano 26 Lipca 2014 Autor Napisano 26 Lipca 2014 Czyli otwóry nadają sie do montażu bagaznika ?
tOmki Napisano 26 Lipca 2014 Autor Napisano 26 Lipca 2014 Jest może jakiś standard otworów w ramie pod bagaznik czy każdy producent robi wedle uznania ? Bo z tego co widzę to większość producentów bagażników daje w komplecie śrubę M5.
tOmki Napisano 27 Lipca 2014 Autor Napisano 27 Lipca 2014 Dzisiaj zrobiłem kolejne podejscie, pozyczyłem od kumpla komplet gwintowników. Jak sie okazało w haku jest M6, a śruba nie chciała wejśc bo cały gwint był zapakowany farba. Poprowadziłem raz gwintownik wykańczajacy, i śruba weszła bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.