Skocz do zawartości

[Opony] Opony na maraton i w góry do 26 150zł/szt.

MokryxD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Z racji, że moje Saguaro kevlar dostały już trochę po tyłku i nie chcą się uszczelniać myślę o zakupie nowych opon.

Muszą być wykonane w technologii Tubeless Ready czy jak to poszczególni producenci zwą.

Z obecnych Saguaro jestem zadowolony, ale ja skały czy mokre warunki trochę brakuje im przyczepności.

Moje wymagania:

- dobre trzymanie (na poziomie Saguaro, może trochę lepiej na skałach)

- wytrzymałość (Saguaro jest katowane w górach, na maratonach, często lubię pojeździć po skałach, przyblokować koło itp. Jednak jeżeli miałbym stracić trochę na trwałości, a zyskać na przyczepności jest to akceptowalne)

- niski opór (nie większy jak na Saguaro i to jest świętość)

Będą założone na obręcze 19mm DT XR 4.2D, które to już trochę przeszły, nie są w idealnym stanie i muszą się na nich uszczelnić, z przodu 2.2 ew. 2.3 to max, z tyłu 2.0 max. 2.1.

Myślałem o zestawach

- Saguaro 2.2 TNT/Saguaro 2.0 TNT

- Gato 2.1 lub 2.3 TNT (dość ciężkie jest 2.3)/ Saguaro 2.0 TNT

- Nobby Nic Pace Star 2.25 TL-Ready/Racing Ralph 2.1 Pace Star TL-Ready (NN na tyle ponoć bardzo szybko znika)

Co możecie polecić, co odradzić?

Napisano

Spróbuj Maxxisa Ikona 2.2, ma bardzo niskie opory, po technicznych ściankach ze skałkami i korzeniami idzie jak wściekły. Trzymanie na suchym super, na mokrym da się przeżyć ;)

Trwałości się obawiałem na początku, ale mają za sobą już 4 wypady w góry i dają radę, a raczej nie jestem osobą która oszczędza opony :)

Napisano

Teraz mam zwykłe i właśnie tylnej za nic nie mogę uszczelnić.

Wcześniej jeździła 1.5 miesiąca na mleku, a teraz za nic nie idzie tego wstrzelić.

Do tego przód po 2 dniach zaczął puszczać powietrze wokół wentyla.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...