Smryk Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Witam. Jak w temacie, potrzebuję błotników, przedniej lampki i stopki do Hexagona v4. Błotniki - 200-300zł; Bardzo zależy mi na tym, aby błotniki można było eksploatować przez dobre kilka lat. Mam dosyć poprawiania błotnika co 5 minut, jak ma to miejsce obecnie (błotniki za 100zł). Nie może być również sytuacji, kiedy wkręty drążą w plastiku i po kilku miesiącach dokręcania śrub otwory są kompletnie wyrobione. Muszą być wykonane najsolidniej, jak jest to możliwe. Lampka przednia - 50-100zł; Tutaj również zależy mi bardziej na solidności, niż na tym, aby lampka oślepiała wszystkich z naprzeciwka. Kupiłem ostatnio taką lampkę, jak widać to na załączonym zdjęciu. Od razu piszę, że szukana przeze mnie lampka absolutnie nie może posiadać takiego zacisku, gdyż po dosłownie kilku godzinach wszystko się odczepia. Najlepszym rozwiązaniem byłaby konieczność używania jakichkolwiek narzędzi przy regulacji zacisku, w ostateczności niech to będzie zacisk regulowany ręcznie, ale musi być on solidny. Stopka - 100zł; Stopka również musi być solidna. Moja ostatnia stopka połamała się, gdy tylko oparłem się o rower, więc taka sytuacja nie może mieć miejsca. Z góry dziękuję za wszelkie propozycje i wskazówki.
ElSor Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Mam wrażenie, że na lampkę chcesz wydać stosunkowo mało z porównaniu z resztą akcesoriów ale 100zł także starczy na dobrą lampkę, tyle, że kupioną bezpośrednio w Chinach. Uchwyt mam taki > https://www.fasttech.com/p/1193005 i problemów z nim nie ma żadnych. Nie zdarzyło mi się, żebym go musiał w drodze przestawiać ani żeby latarka w nim się przestawiła. Wiem od znajomego, że nie przeżył "dachowania" ale przy okazji zostało też uszkodzonych wtedy więcej rzeczy w rowerze niż tylko uchwyt.
Smryk Napisano 25 Lipca 2014 Autor Napisano 25 Lipca 2014 Tak jak wspomniałem, nie zależy mi na tym, aby była to lampka z górnej półki, najważniejszy jest solidny uchwyt. Nie jeżdżę nocą na tyle często, aby wydać na lampę więcej pieniędzy. Jeżeli jednak poleciłbyś jakąś lampę za ok. 150zł, to rozważyłbym i taką opcję. EDIT: W ostateczności mogę spróbować zamontować ten uchwyt z linku i poprzednią lampę. Wiesz może coś więcej o tym sklepie? Bo widzę, że mają darmową wysyłkę, więc chyba warto spróbować.
ElSor Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Za max 150zł to mogę polecić swój zestaw > http://www.okr.opole.pl/forum/viewtopic.php?f=49&t=3437 Praktycznie to samo kupisz w Chinach taniej ale musisz co nieco poprawić ew sam zmienić. U mnie masz gotowe, dobrze zrobione i od ręki praktycznie. Podobne oferty znajdziesz także na swiatelka.pl ... wybór za 150zł jest ogromny i bankowo znajdziesz coś, co wystarczy Tobie i osobie jadącej obok Ciebie. Wiesz może coś więcej o tym sklepie? Bo widzę, że mają darmową wysyłkę, więc chyba warto spróbować. Sklep jak wiele innych. Kupujesz, czekasz i dostajesz to, co zakupiłeś. Darmowa wysyłka przy zakupach <15$ idzie pocztą bez nr do śledzenia i zazwyczaj nieco dłużej (3-4tyg).
Smryk Napisano 25 Lipca 2014 Autor Napisano 25 Lipca 2014 http://www.okr.opole.pl/forum/viewtopic.php?f=49&t=3437#p34530 Czy wprowadziłeś zmiany opisane w tym poście? Pytam, bo nie chcę, żeby lampka świeciła zbyt mocno, ale mam nadzieję, że ustawienie jej pod odpowiednim kątem wystarczy. Jeżeli wszystko gra i nie zamierzasz wprowadzać już żadnych zmian, to w sumie byłbym chętny.
ElSor Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Latarki są w częściach jeszcze ale nic nie stoi na przeszkodzie, by w mocniejszej wersji zaprogramować niższe moce lub zmniejszyć w ogóle max moc. Żeby nie oślepiać innych nie wystarczy zmniejszyć mocy, ustawienie latarki z fabrycznym refem także nie da wg mnie zadowalającego efektu, jeśli chodzi o dobre oświetlenie obszaru przed rowerem. Żeby mieć obie rzeczy na raz proponuję soczewkę owalną - widać wtedy dobrze wszystko przed rowerem i nie oślepiamy innych przy tym. Więcej o moich wzmaganiach z oświetleniem na rower przeczytasz na > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11812
Smryk Napisano 25 Lipca 2014 Autor Napisano 25 Lipca 2014 Na razie jeszcze się wstrzymam, gdyż, jak już zauważyłeś, lampka jest u mnie na dole listy. Zestaw jest jednak bardzo ciekawy, więc będę się odzywał, kiedy już wszystko przemyślę. Jeżeli do tego czasu nie znajdzie się nabywca, to na pewno się dogadamy.
ElSor Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Przynajmniej wiesz, co można dostać na rynku, bo nawet, gdy sprzedam swoje, to kupisz podobne od innych osób na swiatelkach. Ja zajmuję się hobbystycznie modowaniem latarek i nie sprzedaję ich w hurtowych ilościach ale często znajomi pytają o coś dla siebie więc zamawiam z góry kilka szt więcej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.