Skocz do zawartości

[akcesoria] czyli co warto zakupic wraz z zakupem nowego roweru

goly33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w poniedzialek kupuje nowego bika poniewaz moja matka mojego starego przejechala autem, wiec chcialem sie dowiedziec jakie akcesoria powinienem kupic w pierwszej kolejnosci a jakie pozniej ze wzgledu na budzet.

Prosilbym w kolejnosc od najwazniejszych do tych mniej waznych np:

licznik

klucze

rogi

itd...

Napisano

w poniedzialek kupuje nowego bika poniewaz moja matka mojego starego przejechala autem, wiec chcialem sie dowiedziec jakie akcesoria powinienem kupic w pierwszej kolejnosci a jakie pozniej ze wzgledu na budzet.

Prosilbym w kolejnosc od najwazniejszych do tych mniej waznych np:

licznik

klucze

rogi

itd...

kask, rekawiczki , klucze a potem reszte.....

najważniejsze moim zdaniem jest oświetlenie roweru... bo kaskiem osłonisz siebie... bez światełek możesz zabić kogoś.

Napisano

na rowerze kogos zabic?? chyba nie przez przejechanie?? moim zdaniem wszelki zbedny sprzet typu swiatelka, odblaski tylko oszpeca rower

Napisano

swiatełka tylko jak jedziesz iweczorkiem a kask obojetnie czy rano w południe czy w nocy

1. kask

2. jak chcesz jechać wiczorkiem to światełka

3. rekawiczki - bo jak wyrżniesz to sobie rece otrzesz na max ( ostatnio doceniłem fakt posiadania rekawiczek , po upadku sie przetarły na wylot , jak bym ich nie miał to bym sobie tak starł ręce...

4. klucze bo jak sie wywalisz to musisz jakoś rowerek do kupy poskładać

możesz sobie kupić lampke czołówke dobra na rower i tak ogólnie dobrze mieć taki sprzecik

Napisano

na rowerze kogos zabic?? chyba nie przez przejechanie?? moim zdaniem wszelki zbedny sprzet typu swiatelka, odblaski tylko oszpeca rower

widać, że masz małe pojęcie o tym co może stać się na drodze. przez ciebie ktoś może np. samochodem wyrżnąć w drzewo, przejechać kogoś. aby mniej takich jak ty na drodze.

ty masz być widoczny, a nie piękny. bez światełek to na własnej drodze jeździj... a normalnie stosuj się do przepisów... wyjdzie to tobie i innym na dobre.

możesz sobie kupić lampke czołówke dobra na rower i tak ogólnie dobrze mieć taki sprzecik

mówisz o takiej na gumce? którą można przyczepić na siebie? jak tak to pewnie będzie niezgodna z przepisami z powodu umieszczenia jej za wysoko i tego, że nie jest przymocowana do roweru.

Napisano
mówisz o takiej na gumce? którą można przyczepić na siebie? jak tak to pewnie będzie niezgodna z przepisami z powodu umieszczenia jej za wysoko i tego, że nie jest przymocowana do roweru.

zgadza sie nie jest zgodne z przepisami !!!

za wysoko i nie doczepione

ja mam i nocą oprócz lampki którą doczepiam do roweru ubieram jeszcze czołówke aby być lepiej widzialnym i lepiej samemu widzieć...

Napisano

no okulary są przydatne... wystarczą zwykłe nie przyciemniane... bardziej ochronne (owady, pył, błoto itp.).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...