hheniek1987 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Na początek proszę adminów żeby przenieśli temat jeżeli nie trafiłem w odpowiednie miejsce, bo w sumie to nigdzie mi nie pasowało... Ogólnie mam spory karton ok 30-letnich części szosowych (jak kogoś interesuje to jest w dziale o ostrym), wszystko nowe, wiem co do czego itp, oprócz jednego drobiazgu... Zdjęcia Mam tego kilkanaście kompletów, w opakowaniach są jeszcze malutkie gwoździki które pasują w otworki przy krawędziach, jedyne co mi przychodzi do głowy to że są to bloki do jakiegoś przodka SPD, może ktoś już to widział i wie z czym to się je? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Nie jestem specem ale to będzie chyba blok do takich pedałów: Widziałem kiedyś stare buty szosowe na allegro i miały właśnie coś takiego na podeszwie tylko trochę mniejsze. A jak to działało to chyba wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 DO tej pory się nie spotkałem żeby ktoś używał "bloków" do nosków, ale brzmi to logicznie, zaczepiałyby się o pedał i stopa nie uciekałaby do tyłu, tylko w noskach ciasno, ciężko by się było "wypiąć"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Też to rozkminiałem i według mnie to chodziło o to że wbijasz sie tym blokiem i zahaczasz o próg pedała. Potem spinasz nosek i w ruchu do góry i na dół stopę trzyma nosek. A w przód i tył trzyma ten blok, a żeby się z tego wypiąć trzeba rozpiąć pasek. Nie wiem czy tak to miało wyglądać ale chyba innej drogi nie ma. Ale to takie rozkminy teoretyczne bardziej, ktoś obcykany musi się wypowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 No właśnie o to chodzi, że niby tak to mogło wyglądać, ale to niesamowicie niepraktyczne... gleba na każdym postoju! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Bo to jest na szosę, nie stoisz tylko jedziesz Edit: Znalazłem: Zresztą jak jeździłem kiedyś w noskach to zawsze ściągniete były na maxa, przed każdym planowanym zatrzymaniem schylałem się i rozpinałem żeby podeprzeć się nogą. W sytuacjach awaryjnych po prostu gleba na bok i tyle, jeździłem pół roku i zdarzyło mi się to ze trzy razy. A to raczej był system naastawiony na "perfomance" więc nie o wypięcie chodziło :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Tak jak zostało już napisane są to dawne bloki szosowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 W takim razie temat do zamknięcia, wszelkie wątpliwości zostały rozwiane. Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.