siwy2 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Witam wszystkich Mam nastepujący problem, wymyśliłem sobie aby przerobić stary rower na hamulce tarczowe. Ale okazało się że mam jakieś nietypowe piasty które zamiast mocowań do tarczy na 6 śrub mają tylko mocowanie na 5. zdjęcia poniżej . Pytałem się już w wielu sklepach rowerowych ale nikt o czymś takim nie słyszał, oprócz jednego sklepu gdzie facet stwierdził że wie o co chodzi i że nawet miał kiedyś taką tarcze na sklepie, polecił mi szukanie na internecie ale nigdzie niemogę znaleźć takiej tarczy. dlatego zwracam się do was czy ktoś spotkał się z czymś takim, a jeśli tak to proszę o linki. pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Hope robił kiedyś tarcze na 5 śrub. http://www.rushcycles.co.uk/m2b0s225p416/HOPE-Mono-M4-Disc-rotor-to-fit-hope-5-bolt-systems-160mm-180mm Nie daję głowy ze to to. Edit: właściwie za 25 funtów to chyba wolałbym wymienić piasty na coś normalnego. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Poszukaj w chainreactioncycles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Nie widać za dokładnie, nie masz tam uszkodzonego gniazda? Jeśli tak to zostaje Ci zmiana piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 jeśli się nie mylę to jeszcze Formula robiła takie cuda ale jeśli planujesz śmigać dłużej na rowerze to zmień piasty jak mówili koledzy wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 A to nie jest jakieś Makro? Syn miał takie mocowania w marketowcu. Widziałem kiedyś (jeden jedyny raz) takie tarcze 140mm na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 http://www.bankruptsurplus.co.uk/GRIMECA-DISC-BRAKE-ROTOR-5-HOLE-160mm_A11QKL.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy2 Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Dzięki za wszystkie propozycje. Ale czy jest jakaś opcja aby muc kupć takie tarcze w polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Nie,to taka sam egzotyka jak tarcze na cztery śruby.Nikt tego nie produkuje i jedyne na co możesz liczyć to Allegro lub ebay.Wywalić i kupić coś normalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy2 Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 A to nie jest jakieś Makro? Syn miał takie mocowania w marketowcu. Widziałem kiedyś (jeden jedyny raz) takie tarcze 140mm na allegro. Rower niejest z marketu ale swoje lata już ma (jak na tamte czasy był to rower z wysokiej pułki) ale wtedy hamulce tarczowe nie były zabardzo popularne w rowerach (można chyba powiedzieć że dopiero wchodziły na większą skale na rynek rowerowy) więc systemy mocowań przez tyle lat już sie zmieniły dlatego problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Ja takiego marketa z takimi tarczami kupiłem 3 lata temu synowi (już go nie mam) a tarcze widziałem na allegro tylko że 140. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzanas Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 poszukaj na alledrogo,nawet widziałem ostatnio takową (i proszę zacznij używać autokorekty byków bo się nie da tego czytać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.