TomBrady Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Witam. Chciałbym się wybrać w Bory Tucholskie i pojeździć tam rowerem. Ciężko z urlopem, więc tylko wypad jednodniowy. Planuję jechać samochodem z Torunia wcześnie rano i wrócić pod wieczór. Ktoś, kto zna te tereny mógłby mi pomóc określić gdzie mógłbym zostawić bezpiecznie samochód i jakimi szlakami się później kierować?
grzechu2410 Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Mogę pomóc, nie raz nie dwa jeździłem po nich , powiedz tylko w jaka część borów chcesz jechać ??
TomBrady Napisano 24 Lipca 2014 Autor Napisano 24 Lipca 2014 Tak naprawdę to nie mam sprecyzowanego miejsca. Chciałbym jakąś miejscowość gdzie bez problemu mogę zostawić samochód, gdzie blisko są jakiś dobrze oznaczone szlaki, aby bez problemu potem wrócić. Na mapie widziałem parki krajobrazowe, więc może tam? A Ty gdybyś miał w perspektywie taką wyprawę jednodniową to gdzie byś pojechał?
grzechu2410 Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Od siebie mogę polecic okolice tlenia , osia i wdecki park krajobrazowy , przepiękne miejsce . Można oprucz jazdy rowerem popływać po jeziorze . Parking zaraz przy wiezdzie do parku w miasteczku można coś spokojnie zjeść pozdrawiam
robertrobert1 Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Witam. Chciałbym się wybrać w Bory Tucholskie i pojeździć tam rowerem. Ciężko z urlopem, więc tylko wypad jednodniowy. Planuję jechać samochodem z Torunia wcześnie rano i wrócić pod wieczór. Ktoś, kto zna te tereny mógłby mi pomóc określić gdzie mógłbym zostawić bezpiecznie samochód i jakimi szlakami się później kierować? Przecież są weekendy! W soboty też pracujesz? Masz od siebie 2 godziny jazdy więc śmiało możesz jechać jeszcze w piątek. Ja, jak nie znam okolicy to zawsze parkuję pod wiejskim kościołem. Zawsze było bezpiecznie. O trasy się nie martw bo jest ich cała masa.
Pulse Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 Jezeli temat jest jeszcze aktualny to chetnie pomoge. Okresl typ trasy latwa, czy nieco trudniejsza oraz jej dlugosc. Wszystkie moje trasy startuja w Tucholi, jakby co moge podeslac gpx'y.
Rafu Napisano 18 Sierpnia 2014 Napisano 18 Sierpnia 2014 @Pulse, Jak mógłbyś podesłać jakąś fajną trasę 60-80km w okolicach Tucholi (choć niekoniecznie) to byłbym wdzięczny Jeśli chodzi o stopień trudności to powiedzmy że średni, ale fajnie by trasa była dość "widokowa" ponieważ weekendowe wypady traktujemy raczej rekreacyjnie. Nie znam zbyt dobrze Borów i do tej pory jeździliśmy pociągiem do Chojnic a stamtąd ~60km w okolicach Jeziora Charzykowskiego.
Pulse Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Pozno, ale jednak Charzykowskie objechalem raz bo ode mnie wyszla petla 130km, ale sporo bikerow z Czluchowa i Chojnic tam smiga. Najlepiej zerknij na to http://labs.strava.com/heatmap/#12/17.45530/53.77238/gray/bike widac gdzie warto sie zapuscic i mozna planowac trase.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.