Skocz do zawartości

Pierwszy raz w Borach Tucholskich

TomBrady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałbym się wybrać w Bory Tucholskie i pojeździć tam rowerem. Ciężko z urlopem, więc tylko wypad jednodniowy. Planuję jechać samochodem z Torunia wcześnie rano i wrócić pod wieczór.

Ktoś, kto zna te tereny mógłby mi pomóc określić gdzie mógłbym zostawić bezpiecznie samochód i jakimi szlakami się później kierować?

Napisano

Tak naprawdę to nie mam sprecyzowanego miejsca. Chciałbym jakąś miejscowość gdzie bez problemu mogę zostawić samochód, gdzie blisko są jakiś dobrze oznaczone szlaki, aby bez problemu potem wrócić. Na mapie widziałem parki krajobrazowe, więc może tam?

A Ty gdybyś miał w perspektywie taką wyprawę jednodniową to gdzie byś pojechał?

Napisano

Od siebie mogę polecic okolice tlenia , osia i wdecki park krajobrazowy , przepiękne miejsce . Można oprucz jazdy rowerem popływać po jeziorze :). Parking zaraz przy wiezdzie do parku w miasteczku można coś spokojnie zjeść:) pozdrawiam

Napisano

Witam.

Chciałbym się wybrać w Bory Tucholskie i pojeździć tam rowerem. Ciężko z urlopem, więc tylko wypad jednodniowy. Planuję jechać samochodem z Torunia wcześnie rano i wrócić pod wieczór.

Ktoś, kto zna te tereny mógłby mi pomóc określić gdzie mógłbym zostawić bezpiecznie samochód i jakimi szlakami się później kierować?

Przecież są weekendy! W soboty też pracujesz? Masz od siebie 2 godziny jazdy więc śmiało możesz jechać jeszcze w piątek. Ja, jak nie znam okolicy to zawsze parkuję pod wiejskim kościołem. Zawsze było bezpiecznie. O trasy się nie martw bo jest ich cała masa.

Napisano

Jezeli temat jest jeszcze aktualny to chetnie pomoge. Okresl typ trasy latwa, czy nieco trudniejsza oraz jej dlugosc. Wszystkie moje trasy startuja w Tucholi, jakby co moge podeslac gpx'y.

• 3 tygodnie później...
Napisano

@Pulse,

Jak mógłbyś podesłać jakąś fajną trasę 60-80km w okolicach Tucholi (choć niekoniecznie) to byłbym wdzięczny :) Jeśli chodzi o stopień trudności to powiedzmy że średni, ale fajnie by trasa była dość "widokowa" ponieważ weekendowe wypady traktujemy raczej rekreacyjnie. Nie znam zbyt dobrze Borów i do tej pory jeździliśmy pociągiem do Chojnic a stamtąd ~60km w okolicach Jeziora Charzykowskiego.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...