Skocz do zawartości

[Opony] Marathon Racer czy Mondial - używał ktoś?

brylek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Założyłem drugi temat, bo w poprzednim wyjaśniliśmy, że i Smart Sam i Hurricane to opony terenowe, poza tym moja wypowiedź zginęła gdzieś po drodze.

Jeżdżę no powiedzmy 90% asfaltu (miasto najczęściej i trasy do 100km) oraz trochę po ubitych ścieżkach w lesie, raz w tygodniu.

Nie chcę schodzić z grubością poniżej 1.75. Ewentualnie na przód pójdzie Kwest.

Do wyboru: Land/Road Cruisery - ale to mieszanka basic, boję się, że to słabo będzie jeździć. LandCruiser wpadają w szczeliny w kostce brukowej podobno.

Zdecydowałem odżałować tą stówkę i kupić Marathon.

Teraz kwestia czy kupić wersję Racer czy Mondial?

Mondial niby lepiej toczy się po terenie, ale na asfalcie będzie słabszy według kalkulatora Schwalbe.

Racery przejadą w lesie i po polach? Jest jakiś użytkownik?

Napisano

ja używam racery 700x35mm są super dobrze się mi na nich jeździ założyłem je do swojego starego crossa gdyż przeznaczyłem go na miasto i sfalt, a drugi rower mtb na teren. Umnie gdy napmpowałem koło i zmierzyłem szerokość opony wyszło mi 33 mm :woot: więc warto kupić te opony :thumbsup:    Tu kupiłem i wyszło mi najtaniej  http://www.bike-discount.de/en/buy/marathon-racer-hd-evo-28-x-1%2C35-folding-98331/wg_id-5113

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...