brylek Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Witajcie. Założyłem drugi temat, bo w poprzednim wyjaśniliśmy, że i Smart Sam i Hurricane to opony terenowe, poza tym moja wypowiedź zginęła gdzieś po drodze. Jeżdżę no powiedzmy 90% asfaltu (miasto najczęściej i trasy do 100km) oraz trochę po ubitych ścieżkach w lesie, raz w tygodniu. Nie chcę schodzić z grubością poniżej 1.75. Ewentualnie na przód pójdzie Kwest. Do wyboru: Land/Road Cruisery - ale to mieszanka basic, boję się, że to słabo będzie jeździć. LandCruiser wpadają w szczeliny w kostce brukowej podobno. Zdecydowałem odżałować tą stówkę i kupić Marathon. Teraz kwestia czy kupić wersję Racer czy Mondial? Mondial niby lepiej toczy się po terenie, ale na asfalcie będzie słabszy według kalkulatora Schwalbe. Racery przejadą w lesie i po polach? Jest jakiś użytkownik?
rodszyld69 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 ja używam racery 700x35mm są super dobrze się mi na nich jeździ założyłem je do swojego starego crossa gdyż przeznaczyłem go na miasto i sfalt, a drugi rower mtb na teren. Umnie gdy napmpowałem koło i zmierzyłem szerokość opony wyszło mi 33 mm więc warto kupić te opony Tu kupiłem i wyszło mi najtaniej http://www.bike-discount.de/en/buy/marathon-racer-hd-evo-28-x-1%2C35-folding-98331/wg_id-5113
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.