kaczmar93 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Witam. Mam problem z aplkikacją endomondo, dość czesto gubi sygnał GPS. Znacie podobny program do treningów na rowerze? Wiem ze do biegania jest dośc popularny program Nike. Pozdrwiam, Konrad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yason Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Może Strava? Funkcjonalność bardzo podobna do Endo, dodatkowo oferuje segmenty - fragmenty trasy stworzone przez innych użytkowników, lub Ciebie samego, na których porównywać można swoje osiągnięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 na jakim urządzeniu masz zainstalowane endo ? Może trzeba szukać winy w urządzeniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekk Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Może trzeba szukać winy w urządzeniu... Też bym na to stawiał. Miałem podobny problem i to właśnie telefon był winowajcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczmar93 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Sony Xperia M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 W tym telefonie nic na to nie poradzisz. Ma on słaby sygnał GPS i wystarczy niewielkie zachmurzenie, żeby zaczął się gubić na otwartej przestrzeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 ogólnie obecne telefony maja słabe gps'y. w mojej leciwej nokii n82 nie zgubiłem sygnału w endo ani razu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Jeszcze jest kwestia, jaki ma wgrany system czy od sony czy developerski, a w tych drugich właśnie jest częsty problem z sygnałem gps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 W czym przechowujesz telefon podczas jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 W czym przechowujesz telefon podczas jazdy? Ja trzymam normalnie w zasuwanej kieszeni luźnych spodenek rowerowych czy to miasto czy szczere pole sygnał jest zawsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamura88 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Nie wiem jak Xperia M, ale Xperia L ma bardzo dobry GPS. Porównując do Nexusa 4 i 5. O ile Xperia nie gubi go nawet w lesie, to Nexusy gubią go nawet na ścieżce rowerowej. Może być to kwestia softu w tych Nexusach, ale to nie zmienia faktu, że GPS w Xperii nigdy mnie nie zawiódł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baikal Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 O xperii M był spory temat na forum dot androida: http://forum.android.com.pl/f1023/gps-gubi-sygnaa-379893/ jako, że link dotyczy telefonów to chyba nie łamie żadnego regulaminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 To nie endomondo tylko antena telefonu gubi sygnał. Mam nokie 5800 i galaxy S plus przy czym ten pierwszy jest wprost rewelacyjny jeśli chodzi o nawigacje czego nie moge powiedzieć o galxy. Wspomaganie A-GPS oczywiście jest właczone i odpowiednio skonfigurowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felo Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Witam. Mam problem z aplkikacją endomondo, dość czesto gubi sygnał GPS. Znacie podobny program do treningów na rowerze? Wiem ze do biegania jest dośc popularny program Nike. Pozdrwiam, Konrad Sprawdź sobie aplikacje moje trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczmar93 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Podczas biegania, endomondo nie traci tak sygnału jak podczas jazdy rowerem. Problem w Endomondo jest taki, że jak zazwyczaj zgubi GPS to go już nie odzyska. Zacząłem korzystać ze Stravy i jak dotąd jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Używam Endomondo już od dłuższego czasu i nie przypominam sobie sytuacji, żeby endo straciło zasięg GPS, a co za tym idzie nie mógłbym podejrzeć całej trasy po jej zakończeniu. Kilka razy jedynie zabrakło mi baterii podczas długich tras. Wcześniej długo używałem na Xperi Arc S i było wszystko ok. Od maja używan na Nexusie 5 i też wszystko działa bez zastrzeżeń. Używam również Stravy i dla mnie też jest to bardzo dobra aplikacja. Podczas jazdy włączam Endo i Strave. Różnią się dane zapisane takie jak, np: prędkość średnia, prędkość maksymalna jak i całkowity dystans. Różnią się nieznacznie co nie jest jakimś tam problem w mojej osobistej ocenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Używam endo od kilku miesięcy i chyba raz stracił sygnał.Przeważnie jest to wina telefonu.Do zabawy z gps'em najlepsza jest nokia.Telefony tej firmy zawsze miały dopracowaną nawigację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 mi z kolei przy dłuższych trasach endomondo pokazuję totalnie odjechanie pr. max ostatnio np. miałem 390 km/h (wcześniej 145 km/h i jeszcze kilka razy po 70 km/h) mam htc wildfire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Na tego typu problemy że coś powinno działać a nie działa pomaga reset telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vindur Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Podczas biegania, endomondo nie traci tak sygnału jak podczas jazdy rowerem. Problem w Endomondo jest taki, że jak zazwyczaj zgubi GPS to go już nie odzyska. Zacząłem korzystać ze Stravy i jak dotąd jestem zadowolony I tu się zgadzam. Mam Samsunga Ace 2 i jak raz zgubi sygnał, to pomoże już tylko restart telefonu. Przy czym zaobserwowałem, że najczęściej zdarza mi się to w takiej sytuacji: 1. włączam muzykę, a następnie Endo, 2. jadę/biegam, 3. przechodzę do odtwarzacza, żeby zmienić muzykę, 4. wracam do Endo i sygnał GPS zgubiony. Poza tym, czasem Endo gubi sygnał, albo samo się wyłącza - podejrzewam, że z powodu zapełnienia pamięci. Miałem tak kilka razy po ok 15-20 km jazdy z muzyką. Po przeczytaniu Waszych opinii, wypróbuję kilka innych aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Ja jeżdżę z Runtastic Mountain Bike Pro i jestem zadowolony nawet raz jak podczas robienia foto tel się zresetowal to runtastic spytał czy kontynuować trasę z sygnałem nigdy nie miałem problemu (Nexus 4). Myślałem kiedyś nad Strava, ale brak autopauzy zdyskwalifikował ją u mnie. Tak więc do końca roku kręcę z Runtasticiem, jak do Stravy dodadzą AP w wersji na androida to przerzuce się na nią w 2015. Fajne są te segmenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.