johnyjohnson Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Witam Was wszystkich. Dzisiaj podczas jazdy na rowerze spotkała mnie awaria. A mianowicie: jechałem sobie spokojnie, a tu nagle tylne koło zaczęło mi dygotać na prawo i lewo na całej linii razem z zębatkami i ocierało o hamulce przez co hamowało. Przy tych dygotaniach koło obijało o część ramy. Sprawdzałem to koło później i jest dokręcona na maksimum, więc nie mowy o odkręceniu. Proszę Was o pomoc. To znaczy: co się mogło stać, jak można temu zaradzić lub ile może kosztować naprawa w serwisie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia
TheGie Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 może oś pękła ? Wyciągałeś koło, nic się nie rozsypało ?
alagor96 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Tak jak kolega napisał, wyjmij koło i rozkręć, może jedynie coś się poluzowało (wnioskuję, żę sprawdzałeś mocowanie koła do ramy).
LukaszBike Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 pamiętam taki przypadek, pękła mi oś. Ale do domu 8 km dojechałem
paweloko Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Ja miałem taka sytuacje, kolega przyjeżdża a tam tez tak kolo latało. Po rozkręceniu okazało się że bieżnia się urwała i koło poszło do śmieci.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.