Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Giant U-Lock Protector LS czy Kryptonite Keeper 12 LS - które lepsze?

Pawel84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Który z w/w u-locków jest lepszy? Giant ma grubszy pałąk..... A może polecicie mi coś innego w cenie ok 100 zł ?

pozdrawiam

Paweł

Napisano

Trzeba by poszukać filmów uszkodzonych u-locków Gianta, ale to chyba świeży produkt i może być ciężko. 

Na temat Keepera znajdziesz sporo informacji, czy na forum czy w sieci. 

Poniżej setki można by myśleć o zabezpieczeniach OnGuard, ponoć są tańsze od Kryptonite ale nie zgłębiałem tematu. 

Napisano

http://www.forumrowe...zlamany-uchwyt/

tak z reguły kończą się zakupy tańszych u-loków.

Bez przesady. Złamany uchwyt mocujący nijak się ma do samego U-locka bo nadal ów jest w 100 % sprawnym zabezpieczeniem.

Kryptonite Keeper 12 LS. Takowe zabezpieczenie mam i bardzo szybko zrezygnowałem z oryginalnego mocowania. Sam U-lock jest długi więc nigdy nie miałem problemów z przymocowaniem roweru do niestandardowych punktów.U-lock ma jedną wadę... na wybojach nieco dzwoni :( . Jest to trochę irytujące ale nie ma wpływu na użytkowanie. Użytkuję go już ponad 8 lat przez cały rok również w sezonie zimowym. W sezonie zimowym czasami, raz na sezon, zapycha się od piasku. Wówczas wystarczy tylko przemyć U-lock pod ciśnieniem wody i zakonserwować. Będzie działać :thumbsup:
Napisano

Bez przesady. Złamany uchwyt mocujący nijak się ma do samego U-locka bo nadal ów jest w 100 % sprawnym zabezpieczeniem.

Ale zostaje problem jak go wozić ;-)

A ja wolę jak mi nic nie dzwoni, nic nie pęka, tylko wsiadam i zastanawiam się gdzie tym razem jechać.

Napisano

Ale zostaje problem jak go wozić ;-)

Jest kilka sposobów. Mozna przewozić U-lock

• za pomocą dedykowanego uchwytu przy ramie, przednim widelcu lub tylnym widelcu. Przewożenie w dedykowanym uchwycie o tyle jest sensowne o ile ów uchwyt jest bardzo stabilny.
  • na bagażniku.Wystarczy go przełożyć między kratkami bagażnika. Takie mocowanie jest wbrew pozorom bardzo solidne. Minusem będzie fakt, że wówczas nie można założyć sakw z dwóch stron bagażnika
  • w sakwie lub plecaku
  • przy pasku ale to jest metoda dla bardzo krótkich U-locków
  • we własnoręcznie zrobionym uchwycie z taśm. W tym przypadku rodzaj uchwytu jest uzależniona tylko od naszej wyobrażni. Ja testując wszystkie powyższe metody zdecydowałem się na mocowanie własnoręcznie wykonane. Jest po prostu dla mnie najbardziej użyteczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...